"Vårruset är det roligaste som jag har varit med om", säger Gertrud Ekeroth, till vänster. Idén att Gertrud skulle springa Vårruset kläcktes av Malin Horvath, till höger. Bild: Jari Välitalo.
"Vårruset är det roligaste som jag har varit med om", säger Gertrud Ekeroth, till vänster. Idén att Gertrud skulle springa Vårruset kläcktes av Malin Horvath, till höger. Bild: Jari Välitalo.

Gertruds vårrus blev årets aktivitet

Vardagshjältarna inom Halmstads äldreomsorg belönades på Guldhjärtegalan i Immanuelskyrkan.

ANNONS
|

Guldhjärtegalan lyfter upp positiva exempel inom äldreomsorgen och utser prisvinnare inom fyra olika kategorier.

De nominerade utses av kolleger inom äldreomsorgen, och på fredagseftermiddagenvar det guldkantad prisutdelning. Vinnarna belönades med prischeckar på upp till 10 000 kronor som ska användas för personalsociala aktiviteter.

Kategorin Årets aktivitet vanns av arbetsgruppen Furet/Holm, som tog med sig då 84-åriga Gertrud Ekeroth på Vårruset förra året. Juryns motivering var att vinnarna "tänkte i nya banor och inte såg åldern som ett hinder".

Händelsen blev en viral succé i sociala medier och telefonen gick varm hos Gertrud efter händelsen.

– Expressen ringde, och jag var med på TV och överallt. Det var helt galet, säger en lycklig Gertrud Ekeroth.

ANNONS

Madelaine Klingberg på Krusbäret blev årets medarbetare.

– Jag har skakiga knän, så rörd är jag. Jag vill också passa på att säga att det varit en fantastisk utveckling inom äldreomsorgen under de 40 år jag jobbat här. Synen på kunderna har förbättrats, nu ses man som en individ med en livshistoria.

Kristian Hafskär mottog pris för årets mest kreativa idé inom hemtjänsten, nämligen appen Seniorg. Appen är ett kommunikationsverktyg som används för att anhöriga och anställda ska kunna prata med varandra på ett enkelt sätt, och juryns motivering var att appen ökar tryggheten för de äldre.

Årets chef blev Gabriela Arvidsson på hemvårdsförvaltningen, eftersom hon är "engagerad, kompetent, håller ekonomin i balans och alltid är glad." Hon fick ett stort jubel från publiken när hon gick upp på scen, och som sig bör passade hon på att lyfta de anställdas insatser i tacktalet.

– Vi har så många genuina medarbetare som har nära till skratt. Och vi är som ett idrottslag, som springer på både långa och korta bollar, säger Gabriela Arvidsson.

Nätverket Dramalogen stod för pausunderhållning i form av spex och musik.

ANNONS