På mässa. Nora Omran och Riham Suleiman besökte arbetsförmedlingens rekryteringsmässa och hoppades på att hitta jobb genom den.
På mässa. Nora Omran och Riham Suleiman besökte arbetsförmedlingens rekryteringsmässa och hoppades på att hitta jobb genom den.

Fokus på nya jobb

Det var många som passade på att besöka arbetsförmedlingen i Halmstad i går när vårens rekryteringsmässa hölls. Likaså fanns 17 arbetsgivare på plats för att möta arbetssökande.

ANNONS
|

En timme efter öppnandet hade redan över 780 personer klivit genom dörrarna och in på mässan i arbetsförmedlingens lokaler på Flygaregatan i Halmstad. Två av dem var Nora Omran, 21 år, och Riham Suleiman, 27 år.

– Det verkar bra, säger Riham Suleiman som inte tidigare har besökt en rekryteringsmässa.

Hon har jobbat i en livsmedelbutik i tre år, men har nu varit arbetslös i ett år.

– Jag hoppas att jag får jobb, jag hoppas att vi får en chans, säger Riham som planerade att prata med arbetsgivare som söker säljare eftersom det är något hon har jobbat med tidigare.

Nora Omran har bland annat jobbat som frisör, såväl i Kungsbacka som i Göteborg och Halmstad. Hon berättar att hon tidigare mest varit inriktad på att söka jobb som frisör, men att hon nu söker mer brett.

ANNONS

–Jag älskar att jobba med människor, säger Nora.

Rekryteringsmässan är en av två som brukar hållas årligen och överallt i lokalerna pågick samtal och möten.

Till montrarna bildades köer, många ville höra mer om arbetsgivarna, presentera sig och lämna cv.

– Vi försöker att ha en lite större mässa höst och vår, säger Camilla Johansson vid arbetsförmedlingen, som berättar att det på den aktuella mässan exempelvis medverkar arbetsgivare som söker chaufförer, lagermedarbetare, säljare och produktionsmedarbetare.

Vårens mässa faller också bra in i tidpunkt när det gäller sommarjobb, menar hon.

Ett av de företag som fanns på plats för att möta potentiella sommarjobbare var Halmstad Delivery som deltog för första gången.

–Det har varit väldigt positivt, det är många här, säger Therese Skoglösa, trafikledare på företaget som ska anställa cirka fem sommarjobbare.

–Det är en jättechans att få presentera sig i fem minuter och det är en chans för oss att berätta vad jobbet innebär innan man söker, säger Therese Skoglösa om mässan.

En av dem som stod i kö bland annat för att prata mer med företrädarna för Halmstad Delivery var Mirza Alic, 20 år.

–Jag söker arbete, jag söker allt man kan, säger Mirza som tyckte att det var jätteroligt att vara på mässan, även om det kunde bli trångt och mycket folk stundtals.

ANNONS

Mirza Alic gick nyligen ut gymnasiet med inriktning vvs, men letar jobb även utanför det området.

–Jag håller på och söker bredare, säger han.

Arbetsgivare på onsdagens rekryteringsmässa: Arbetslivsresurs, ClearSense/Annonsbokningen, Draper Europe, Elgiganten, Eriks Glasmästeri, Försvarsmakten, Goxplore, Halmstad Delivery, Halmstads kommun servicekontoret, JPGS Kaross, Logent Supporting Logistics, Polisen, Retlog, Schenker Åkeri, Sector Alarm, US Personal/Veteranservice, Öresund Direkt.

ANNONS