Varglik hund. Djuret på bilden heter Filippa och bor utanför Åled.
Varglik hund. Djuret på bilden heter Filippa och bor utanför Åled.

Filippa på rymmen

Efter att nyheten om vargen i Nissan hade publicerats på hallandsposten.se hörde Jimmie Andersson i Åled av sig till HP. – Jag tror att ”vargen” är den hund som jag såg springa lös nära Åled, säger han.

ANNONS
|

Jimmie Andersson tycker att det är ett ”helt sjukt sammanträffande” att samma dag som han fångade in en lösspringande hund nära Åled så går länsstyrelsen ut och larmar om att en varg har setts simma i Nissan nära Sennan.

– När jag kom körande på Arlösavägen nära Åled såg jag en hund springa på vägen. Jag vevade ned rutan och lockade hunden att springa efter bilen. En liten bit bort frågade jag några som stod i trädgården och lyckades på så sätt hitta huset där hunden bor, säger han.

Hunden, som heter Filippa, är nu åter hemma hos ägaren. Jimmie kan inte tro något annat än att det är samma djur som länsstyrelsen kallar för varg.

ANNONS

HP bad Martin Broberg på länsstyrelsen att titta på bilderna av Filippa som Jimmie Andersson tog. Broberg är säker på att det inte är samma djur som på de andra bilderna.

– Det är definitivt inte samma djur. Jag är helt säker, säger han.

HP hade vid 22-tiden på torsdagskvällen ännu inte lyckats att nå Filippas ägare. Husse eller matte får gärna höra av sig till HP. Undertecknad är visserligen rädd för vargar, men vågar klappa hundar!

ANNONS