Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/7
ANNONS ▼

Familjerusning till Västra stranden

Hinder i vatten och på land mötte familjerna som genomförde terrängloppet på Västra stranden.

De 18 hindren utmanade både fysiken som hjärncellerna.

När Born to run Family race för första gången kom till Halmstad på lördagen var det många familjer som hade anmält intresse att delta. 

Eftersom poängen inte är att tävla om priser - alla fick en guldglänsande buckla - så kunde familjer och barn i alla åldrar vara med. Och den tanken hade deltagarna anammat. En av de mindre deltagarna var bara två år!

Starten utgick från fältet mellan Västra stranden och civila flygfältet och banan fortsatte sedan ner på stranden och ut i vattnet där tre av hindren var placerade. Därefter skulle familjerna ta sig över ett berg av sand vilket krävde en hel del kämpande i våta gympadojor och träningsbyxor efter vattenhindren.

– Vattenrutschbanan där man åkte ut i vattnet var kul, tyckte sjuåriga Livia Andersson i Team Mule, som för övrigt bestod av lillebror Edvin, 6 år samt mamma Ulrika och pappa Marcus.

Familjen var överens om att sandberget var jobbigast och att det roligaste var att kasta ärtpåsar på kokosnötter.

– Vi fick ner alla, meddelade Edvin.

Det var första gången familjen deltog i BTR Family run, men knappast sista.

– Nu ska vi åka till kompisar som bjuder på lunch, sade Marcus.

På väg hem efter genomfört lopp stod familjen Lundahl/Kjörling med mamma Stina, pappa Fredrik och dottern Klara i lag Dreamteam utanför sin bil i våta och sandiga kläder.

– Vi var med i Kviberg i Göteborg förra året. Det här var lite jobbigare. Men i Kviberg åkte man rakt ner i en gyttjepöl, vilket Klara gillade, berättade Stina Lundahl.

 

 

 

MEST LÄST