Falskleg avvisades i krogdörren

Klockan hade precis passerat midnatt när en yngre person, i alla fall inte krogmyndig, försökte komma in på Ölfiket i Halmstad med hjälp av någon annans legitimation.
– Jag skulle gissa att personen blev hemkörd till sin mamma och pappa, säger Jenny Widén, polisens presstalesperson.

ANNONS
|

I polisens rapportlista för natten är händelsen markerad som "bedrägeri".

– Det blir ju något fall av missbruk av urkund, säger Jenny Widén.

Hon berättar att det i majoriteten av fallen handlar om just ungdomar som försöker komma in på krogen med någon annan, äldre persons, legitimation. Straffskalan för brottet missbruk av urkund löper mellan böter och fängelse i upp till sex månader.

– Men i det här fallet skulle jag gissa att personen blev hemkörd till sin mamma och pappa, säger polisens presstalesperson.

Lördagskvällen i Halmstad beskriver polisen annars som "lugn". På nattens rapportlista finns även en markering för "påträffat fordon" - på Noppvägen på Frennarp hittades en bil som varit anmäld stulen.

ANNONS

– Men det fanns inga gärningsmän kvar på platsen utan man hittade bara bilen, säger Jenny Widén.

Ett slagsmål mellan två personer på Kristian IV:s väg, vid Nyhem, rapporterades strax efter klockan halv tre på natten. Skadeläget för de inblandade är oklart, likaså orsaken till bråket. Men en av personerna omhändertogs av polis enligt LOB (lagen om omhändertagande av berusade personer).

– I övrigt har det inte varit några större händelser, säger Jenny Widén.

ANNONS