Initiativtagare. Martin Bundesen vill samla människor till en manifestation till stöd för förre teaterchefen Ulf Andersson och dennes kamp för kulturlivet i Halmstad.
Initiativtagare. Martin Bundesen vill samla människor till en manifestation till stöd för förre teaterchefen Ulf Andersson och dennes kamp för kulturlivet i Halmstad.

Facebookgrupp stöder Ulf Andersson

En nybildad facebookgrupp, Vi som stödjer Ulf Andersson, planerar en manifestation i protest mot hur Halmstads teater sköts.

ANNONS
|

Halmstadbon Martin Bundesen skapade gruppen i fredags. Då publicerades nyheten om att vd:n på Destination Halmstad, som driver teatern, försökt få uppgifter från dåvarande teaterchefen Ulf Anderssons läkare.

Facebooksidan gillades direkt av nästan 600 personer och till dags dato följs den av 545 personer.

–Jag vill samla stöd för den lokala kulturen i Halmstad och visa att Ulf inte är ensam om den uppfattningen. Jag vill också att kommunen ska få se att vi är många som är missnöjda med att Halmstads teater är på väg åt fel håll, säger Martin Bundesen.

Läs mer: Kulturnämnden vill ta över teatern

ANNONS

Han är inte själv aktiv inom teatern, men säger att han älskar att ta del av kulturutbudet.

–Kultur är inbjudande och ger människor chans att skapa. Det är viktigt att de får en arena där de kan visa upp vad de gjort. Man ska inte behöva ha ett stort namn för att få vara med i stora salongen på teatern.

Läs mer:http://www.hallandsposten.se/nyheter/halmstad/teaterchefen-i-kulturstrid-1.281233

Manifestationen planeras till någon gång i mars då Martin Bundesen vill ordna ett kulturevenemang utanför teatern.

Även vänsterpolitikern Tania Bengtsson har kommenterat på sin facebooksida.

–Jag hoppas att den politiska debatten om teatern kommer att fortsätta. Vi har ett kulturhus mitt i stan som det lokala kulturlivet inte har råd att använda, säger hon.

ANNONS