Första spadtag för nya hyresrätter på Slottsmöllan

Bygget av 330 nya hyresrätter vid det gamla tegelbruket på Slottsmöllan är i gång.  Det traditionella "första spadtaget" togs på fredagen.

ANNONS
|

En av de som satte en symbolisk spade i marken på fredagseftermiddagen var Jan Wallberg, vd för Gekås som kommer att äga och förvalta bostäderna. Projektet är Ullaredsföretagets första på bostadsmarknaden.

– Hyresrätter rimmar väl med vårt varumärke eftersom det passar för en bred publik, precis som vår kundkrets är, säger han.

I de tre sextonvåningshus som byggs kommer det att finnas sammanlagt 330 lägenheter. Än är det inte fastställt vad hyrorna kommer att landa på, enligt Patrik Ivarson, vd för fastighetsbolaget Järngrinden som är byggherre.

– De kommer att ligga ungefär som hyrorna för de kommunala nyproduktionerna, säger han och syftar på HFAB:s nybyggen på Nissastrand.

ANNONS

Även om byggstarten invigdes på fredagen har det pågått arbete på området sedan i juni. Hittills är den första våningen på en av huskropparna monterad. Den första byggnaden väntas vara klar första kvartalet 2018. Den tredje och sista byggnaden beräknas stå färdig innan sommaren 2019.

– Vi hoppas att Halmstadborna kommer att tycka om resultatet. Jag lovar att vi inte kommer att måla byggnaderna gula och blå med Gekås logga på, säger Jan Wallberg.

ANNONS