Förskola i park splittrar nämnd

Någon förskola i parken vid Linnégatan/Ljunggatan ska det inte bli. Socialdemokraterna och Miljöpartiet röstade ned förslaget i byggnadsnämnden.

ANNONS
|

Ärendet gällde ett tidsbegränsat bygglov för nybyggnation av en förskola med förråd på totalt 401 kvadratmeter. Hela parkytan tas inte i anspråk utan förskolan skulle stängslas in och resten av grönytorna och parken vara tillgängliga för allmänheten mot Ljunggatan hållet. Lekplatsen i parken ska användas av förskolan på dagtid och av andra under kvällar och helger.

Inte nog, tyckte S och fick stöd av MP i byggnadsnämnden.

– Vi vill inte ta den enda gröna lungan där är. Dessutom har folk redan sagt att de kommer att överklaga om bygglov beviljas så vi säger nej, förklarar Leif Grenlund (S), vice ordförande i nämnden.

ANNONS

Nämndordförande Gunilla Andersson (M) är inte alls glad för att Miljöpartiet gått över till oppositionen och fått ärendet nedröstat.

– Vi behöver förskolor i Halmstad och här är ett bra läge. Det huggs inte ner träd och folk säger väl alltid att de ska överklaga.

Synpunkter har kommit in mot att parken tas i anspråk, att förskolan förstör stadsmiljön, hög ljudnivå och begränsad tillgänglighet på lekplatsen.

– De parker som finns ska vi värna om. Dessutom har vi Lundgrens gjuteri där en förskola är planerad. Där kan vi under viss tid ge tillfälligt bygglov till en till, säger Grenlund.

ANNONS