Försökte få försäkring på falsk bilolycka

Genom en arrangerad bilolycka försökte de båda männen lura sina försäkringsbolag på tusentals kronor. Nu åtalas de för bedrägeri och riskerar skadestånd.

ANNONS
|

Bedrägeriförsöken ägde rum i november 2012. En 35-årig man med adress i Hässleholm anmälde till sitt försäkringsbolag att hans bil skadats i en kollision med en annan bil. För detta begärde han ersättning med 50 000 kronor från sitt bolag.

På samma sätt gjorde den andre mannen, hemmahörande i Halmstad. I hans fall påstod han att bilen skadats i samma olycka i korsningen Vågbrytargatan/ Västervallsvägen i Halmstad på grund av att föraren av den andre bilen inte lämnat företräde.

För skadorna begärde Halmstadbon ersättning med 30 000 kronor.

Sedan försäkringsbolagen fattat misstankar utreddes ärendet av två utredningsinspektörer som gick igenom både fordon och olycksplats och kom fram till slutsatsen att de båda männen gemensamt arrangerat bilolyckan i uppsåt att lura till sig försäkringspengar. Mobilsamtal visar att männen kände varandra sedan tidigare och att den ena bilen dagen efter olyckan skulle ha fått körförbud.

ANNONS

Männen nekar till brott, men riskerar att få betala skadestånd till sina försäkringsbolag inklusive utgifterna för utredningen.

ANNONS