En karavan med klass. Hemtjänsten i Oskarström bjöd sina på en riktig åktur, i sällskap med gänget från klubben Old Cruisers.
En karavan med klass. Hemtjänsten i Oskarström bjöd sina på en riktig åktur, i sällskap med gänget från klubben Old Cruisers.

En raggarrunda med stil gled genom Halmstad

Kristi himmelfärdsdag kunde inte ha bjudit på en bättre ­utflykt för pensionärerna från Oskarström. De fick cruisa ­genom Halmstad – med största stil.

ANNONS
|

Från Oskarström via Åled, Sperlingsholm och centrum och ut till glasskaféet i Eketånga gick en raggarrunda värd namnet under gårdagen.

Gänget i klubben Old Crusiers höll i ratten. I passagerarsätet njöt ett gäng pensionärer för fulla muggar av grönska och solljus i kombination med det omisskännliga ljudet av en gammal amerikanare.

Det är Monicka Falkhäll vid hemtjänsten i Oskarström som har orkestrerat dagens raggarrunda för pensionärerna och utflykten var högt uppskattad.

Egon Nilsson har själv varit raggare. Men på hans tid blev det inte så mycket åkt i Halmstad.

– Varje fredag stack vi från stan och upp till Skövde, säger han.

ANNONS

Skövde verkar ha varit lite av raggarnas centralort, enligt Egon som på den tiden körde en Pontiac Catalina. Men han konstaterar att det går alldeles utmärkt att ta en Halmstadrunda i en Impala från -59.

Göran Odefalk har arbetat som fotograf på Hallandsposten i 46 år.

Sedan pensionen för tio år sedan har han rest mycket och nu slagit sig ned i Oskarström. Han trivs väldigt bra med den hjälp han får av hemtjänsten.

– De är fantastiska, konstaterar han.

Birgit Kristiansson gjorde sin första runda i en raggarbil och njöt av den vackra vårdagen.

–Det är underbart med all grönska, säger Birgit och ger en eloge till Old Cruisers som körde så bra.

Efter en stadig fika vände gänget hemåt igen – självklart med stil.

Utflykt. Raggarrundan gick från Oskarström, via bland annat Halmstads centrum, ut till glasskaféet i Eketånga.

ANNONS