Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

En livshotande skadad efter olycka

En lastbil och två personbilar var inblandade i en rejäl trafikolycka i Trönninge i morse. En person har fått livshotande skador och vårdas på intensiven.

Olyckan inträffade vid sjutiden på måndagsmorgonen på väg 15 i Trönninge utanför Halmstad.

Det är oklart exakt hur olyckan har gått till, men en lastbil ska ha kört in i en personbil, som i sin tur har åkt in i en annan personbil. En av personbilarna har dessutom krockat med ett betongfundament vid en viadukt.

Två personer fick föras till sjukhus. Den ena mannen, född 1991, fick lämna sjukhuset oskadd efter kontroll. Den andra, en man född 1974, vårdas på intensivvårdsavdelningen med livshotande skador. Han har skallskador, skelettskador och invärtes skador, enligt en kommuniké från sjukhuset i Halmstad.

Lastbilen har tagits i beslag.

– Faktumet att vi har tagit fordonet i beslag bådar inte gott. Vi brukar inte göra det om det inte handlar om liv och lem, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson.

Lastbilen ska nu undersökas för att se om det var något trafiktekniskt problem.

En förundersökning är inledd till följd av olyckan, men det är ännu oklart om det rubriceras som vårdslöshet i trafik, vållande till kroppsskada eller något annat.

– Vi utreder alltid om någon har brustit i sin uppmärksamhet. Dessutom måste vi inleda en förundersökning för att kunna ta lastbilen i beslag, säger Christer Fuxborg.

Orsaken till olyckan är oklar, men det har varit halt på flera håll i Halland på måndagsmorgonen.

MEST LÄST