Dubbla bilbränder under natten

Totalt tre bilar skadades i två nattliga bränder. Polisen misstänker att båda bränderna är anlagda.

ANNONS
|

Klockan 00.39 natten till måndagen larmades polis och räddningstjänst till Mosaikplatsen på Bäckagård efter att ett vittne sett hur det brann i en bil. Räddningstjänsten kunde konstatera att det fanns risk för att branden skulle sprida sig vidare till flera bilar, men lyckades släcka innan det skedde.

– En Saab blev totalt utbränd och en Renault fick lättare lackskador på taket. Lackskadorna beror på att det låg en brinnande jacka på Renaultens tak när räddningstjänsten kom, säger Thomas Fuxborg, presstalesman på polisen.

Polisen misstänker att branden är anlagd och att det var den utbrända Saaben som var måltavlan.

ANNONS

Några timmar senare, strax före klockan fem på morgonen, fick räddningstjänst och polis åka ut på ännu en bilbrand efter att det inkommit ett larm från Odengatan i Oskarström.

– Det är en stillastående bil, som står mitt i vägen, som brinner men det verkar inte ha börjat brinna under färd, säger Thomas Fuxborg.

Polisen tog kontakt med bilens ägare som nu får ansvar för att forsla bort fordonet, som enligt polisrapporten ”bara var skrot”.

Även tidigare under söndagen brann det i Oskarström. Vid 18.30-tiden var räddningstjänsten på plats för att släcka en brand i en utomhusscen med trädäck vid Maredsskolan.

– Det är inte så ofta det brinner i Oskarström så jag utgår från att utredarna kollar på om det hänger ihop, säger Thomas Fuxborg.

ANNONS