Dubbelt Halland på sommarens topplista

Kattegattleden och Halmstad Wake Park på listan över Sveriges bästa sommarutflykter.

ANNONS
|

– Jag är inte förvånad. Kattegattleden är magisk. Det är inte bara en resa genom landskap utan genom historien också, säger Christian Westerling på Destination Halmstad.

Och kanske är det just de gamla slotten och vikingagravarna längs vägen som gjort att cykelleden från Helsingborg till Göteborg kvalificerat sig på listan när tidningen Allt om resor sammanställt sommarens bästa. Eller kanske är det landskapsförändringen längs vägen.

– Kontrasterna mellan stränderna i södra Halland och Kungsbackafjorden upplevs bäst på sommaren, säger Christian Westerling, som själv tipsar om Haverdals naturreservat och Grötviks småbåtshamn, där också Halmstad Wake Park finns.

Wakeparken är inne på sin tredje säsong och Carl Neidert driver den sedan drygt ett år tillbaka ensam. Utmärkelsen som en av Sveriges bästa sommarutflykter kommer lägligt.

ANNONS

– Den bästa tiden är nu. Vi åker från maj till slutet av oktober, men under sommarmånaderna är det som härligast, nu slipper man dräkt när man åker, säger han.

Trots att sporten inte klassas till de vanligaste har Halmstadborna visat sig nyfikna.

– På andra ställen är det mer specifikt skejtprofiler och extremsportare som åker. Men hos oss har det blivit lite tvärt om. Vi har allt från 50 plussare till 6-åringar, vilket är väldigt roligt, säger Carl Neidert.

Andra mål på listan är till exempel Feskekörka i Göteborg, Läckö slott i Lidköping och Casino Cosmopol i Sundsvall.

ANNONS