Dom mot serieblottare fastställs

Hovrätten ogillar en av åtalspunkterna som en serieblottare fälldes för i fjol, men hans straff ändras inte.

ANNONS
|

HP har vid flera tillfällen skrivit om den nu 48-årige man som dömdes i tingsrätten för ett flertal sexualbrott förra sommaren, då han blottade sig för flickor och kvinnor och onanerade framför dem.

Själv menar mannen att kvinnorna måste ha sett fel och misstagit hans penis för en tumstock, alternativt att hans penis ”hoppat ut ur” shortsen av misstag.

Tingsrätten tog inte hänsyn till mannens förklaringar, och dömde honom för elva fall av sexuellt ofredande till villkorlig dom och skadestånd. Nu har hovrätten prövat denna dom, och gör i princip samma bedömning som tingsrätten.

Den enda åtalspunkten som ogillas gäller en blottning mot en kvinna som bevittnades av en annan kvinna. Hovrätten anser att det bara är bevisat att han hade för avsikt att blotta sig mot en av de två kvinnorna, så därför frias han för ett fall av sexuellt ofredande.

ANNONS

Liksom tingsrätten tar hovrätten hänsyn till att mannen förlorat sitt arbete på grund av händelserna och han slipper därför fängelse. Den villkorliga domen och skadeståndskraven står fast.

ANNONS