Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Östergårdsskolan har platsbrist så en del elever får gå i den tillfälliga grundskolan på Sannarpsområdet istället.
Östergårdsskolan har platsbrist så en del elever får gå i den tillfälliga grundskolan på Sannarpsområdet istället.

Dessa elever får gå i tillfälliga skolor

Omfördelningen av elever till de två tillfälliga grundskolorna på Sannarp och Kattegatt är nu beslutad.

Barn- och ungdomsnämnden beslutade på onsdagen hur elevomflyttningen till de nya tillfälliga grundskolorna på Kattegattområdet och Sannarpsområdet ska gå till. 

Elever från Andersbergs och Snöstorps verksamhetsområden får från och med läsåret 2018/2019 gå årskurs 6–8 i den tillfälliga grundskolan på Sannarp i stället för på Östergårdsskolan. Från och med läsåret 2019/2020 kommer skolan att omfatta årskurserna 6–9.

En del av eleverna från årskurserna F–3 på Slottsjordsskolan får från och med läsåret 2018/2019 gå i den tillfälliga grundskolan på Kattegattområdet.

Skälet till att kommunen uppför tillfälliga grundskolor är att antalet barn och elever ökar kraftigt i Halmstads kommun, främst i de centrala delarna av staden.
Sannarpsskolan kommer att avlasta Östergårdsskolan som har platsbrist. Den tillfälliga skolan vid Kattegattområdet kommer att användas av Slottsjordsskolans elever.

Eleverna fördelas enligt samma elevområde som i dag inom verksamhetsområde Nissan. Det är rektor som beslutar om fördelning av klasser, grupper och organisation.

De tillfälliga skolorna kommer att ha alla de lokaler som krävs i en grundskola inklusive tillagningskök och matsal. Omfördelningen är tillfällig tills kommun hunnit bygga nya permanenta skolor i centrala Halmstad.

MEST LÄST