Dags för beslut om häktning i mordutredningen

Trots flera förhör är inget förändrat i utredningen kring mordet på Albin. Den misstänkte mannen nekar. Under torsdagen tar åklagaren beslut om han ska begäras häktad.

ANNONS
|

Mannen som misstänks för mordet på Albin 2014 är i 20-årsåldern och nekar bestämt till anklagelserna. Under tisdagen och onsdagen höll polisens utredare två korta förhör med honom.

Inget av dem innebar någon avgörande förändring i utredningsläget.

– Jag kan inte gå in på innehållet i förhören, men båda förhören var korta. Hans inställning är fortfarande att han förnekar. Han har ingen del i det över huvud taget, förklarar mannens advokat Göran Ruthberg.

Polisen planerar ett nytt förhör med mannen på torsdagsmorgonen. Efter det tar åklagaren Klas Lundgren ställning till om han ska begära mannen häktad eller inte.

– Blir det så, blir det förhandling antingen på torsdagseftermiddagen eller som senast på fredag förmiddag, fortsätter Göran Ruthberg och förklarar att hans klient har det tufft:

ANNONS

– Han mår inte väl av situationen. Att vara misstänkt för en så här allvarlig händelse, som han förnekar, det är klart att man inte mår bra då.

Klas Lundgren går inte in på några detaljer i utredningsläget och nöjer sig med att konstatera att tiden för att begära mannen häktad går ut på torsdagen, vid lunchtid.

– Det ska hållas ett förhör i utredningen innan dess. Jag bestämmer mig då.

ANNONS