Dags att utse årets eldsjälar

Snart är det återigen dags för Eldsjälsgalan. Nu är det tid att nominera de personer du tycker ska prisas för sitt engagemang i föreningslivet.

ANNONS
|

– Det är sjätte året vi bjuder in till det här nu, säger Charlotte Svensson, idrotts- och fritidshandläggare på teknik- och fritidsförvaltningen i Halmstad.

Alla de ledare som dag ut och dag in, år efter år, sätter ihop meningsfulla träningsaktiviteter, tvättar tröjor, hittar kuliga körstycken eller fixar fika till stickgruppen gör ett stort och viktigt arbete för kommunen. Det är ju de som gör att föreningslivet flyter på. Det är det engagemanget och det brinnet som kommunen vill prisa.

– Vi vill uppmärksamma och hylla de här personerna som arbetar i det dolda varje dag, för att visa hur viktiga de är för ett vitalt föreningsliv.

ANNONS

Den 15 februari är det dags för sjätte upplagan av den här galan. Och som vanligt kommer det att bjudas på olika former av trevligheter. Först blir det fördrink tillsammans med plock och mingelmat. Därefter är det dags för artisteri och så prisutdelning förstås.

I år, precis som de senaste åren, finns fem olika kategorier där man kan nominera kandidater. Precis som vanligt är det årets eldsjäl inom idrott, årets eldsjäl inom kultur och årets eldsjäl övrig förening. Dessutom kommer man att prisa årets förening och årets stjärnskott.

– Vi upptäckte att det var många föreningar som nominerade eldsjälar för lång och trogen tjänst. Men det kan ju också finnas en ung kraft, eller personer som är nya inom föreningen som kanske bara arbetat ett år men som verkligen lagt ned sin själ, säger Charlotte Svensson.

Här kan du nominera kandidater!

ANNONS