Bild: Roger Larsson, arkiv
Bild: Roger Larsson, arkiv

Därför stoppas nya villor vid ridhuset

De omdiskuterade planerna på ett nytt område med villor intill ridhuset på Mickedala har lagts i papperskorgen.

ANNONS
|

–Det är inte längre aktuellt att göra en ny detaljplan för fastigheten Ekipaget 1, säger Henrik Oretorp (C), ordförande i kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott.

När Femklöverns budgetförslag presenterades på måndagen släpptes nyheten att politikerna har tänkt om när det gäller att förtäta villaområdet mellan Magnus Stenbocks väg och Mickedala ridhus. Möjligheten att bygga 40 villor skulle prövas i en ny detaljplan.

Istället väljer man att satsa på ridskolans verksamhet. 13 miljoner kronor sätts av för en utbyggnad av ridanläggningen. Ännu är inga detaljer klara om hur utbyggnaden ska ske.

Den nya detaljplanen för bostäder beräknades vara klar för antagande under hösten. Men på grund av politikernas helomvändning kommer nu arbetet att avblåsas. Det formella beslutet har ännu inte tagits av samhällsbyggnadsutskottet.

ANNONS

Ordföranden Henrik Oretorp är personligen inte förtjust i att behöva stoppa planarbetet, men han har rättat in sig i Femklöverns led.

–Min uppfattning är att man borde pröva om det gick att bygga bostäder utan att ridskolans verksamhet påverkades. Skulle det visa sig att det fanns risk för en konflikt så skulle vi inte ha antagit någon plan, säger Henrik Oretorp.

På Halmstads fältrittklubb är man glad i dag. Klubben har stora planer som bland annat innefattar ett nytt ridhus, nya tävlingsstallar, fler hagar, ombyggt kafé med enklare matservering och fler parkeringsplatser.

– Vi är jätteglada att politikerna i Halmstad vill satsa på ridsporten. Jag vill gärna se den här satsningen som ett kvitto också på att vi gör ett gott jobb, säger ordföranden Ola Karlsson.

Klubben hade i helgen stora framgångar i elitseriekvalet i hoppning för stora hästar och ponnylaget har kvalat till SM i Strömsholm.

– Vi siktar nu på att söka ponny-SM 2019 och hoppas kunna ansöka om att få SM i hoppning 2021, samma år som klubben fyller 100 år, säger Ola Karlsson.

Med de framtida investeringarna kan Mickedala ridhus kvalificera sig som en tävlingsarena av hög klass, menar bland annat teknik- och fritidsnämnden som har drivit frågan om ökade anslag inom kommunledningen.

ANNONS
ANNONS