Brand i industribyggnad i Halmstad

En brand utbröt på tisdagseftermiddagen i en industribyggnad på Grönevångsvägen i Halmstad. Boende i området uppmanades att hålla sig inomhus. Lokalen innehöll explosiva gasflaskor och ett område runt byggnaden spärrades av.

ANNONS
|

Vid halv femtiden kom larm om en brand i Halmstad. Branden hade startat i en industrilokal på Grönevångsvägen.

– Det är en fullt utvecklad brand med kraftigt rökutveckling, säger Mattias Sjöström, brandmästare, en timme efter larmet.

– Vi har tre patruller på plats och hjälper räddningstjänsten med det de har behov av. Det görs avspärrningar för att folk inte ska komma för nära, säger Tommy Nyman, polisens presstalesperson.

Inga personer ska ha kommit till skada. Vid halvsjutiden beskrev räddningstjänsten spridningsrisken som låg.

– Taket har rasat in och det gör att vi har glödbränder under takmaterialet. Vi kommer därför ta hjälp av kranbil för att kunna släcka undertill, säger Mattias Sjöström, brandmästare.

ANNONS

LÄS MER:"Svart rök vällde upp"

Inledningsvis fanns styrkor från Halmstad, Getinge, Oskarström och Laholm på platsen men styrkorna kunde lämna efterhand.

– Eftersläckningsarbetet beräknas dock att pågå i många timmar, säger Mattias Sjöström.

Vid halv tiotiden arbetade räddningstjänsten med att lyfta bort brandrester och eftersläcka efterhand.

– Vi har folk på plats och kommer vara två man kvar hela natten, säger Niklas Rosenberg, inre befäl vid räddningstjänsten.

Ett viktigt meddelande till allmänheten skickades ut om att de som befann sig i rökens vindriktning uppmanades att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Strax efter halv åtta var faran avblåst för allmänheten.

Det är ännu oklart hur branden startade.

– Den bedömning som räddningsledaren har gjort är att branden har börjat i en verkstadslokal och sedan spridit sig till andra delar av byggnaden, säger Mattias Sjöström.

Händelsen påverkade även trafiken i området.

ANNONS