Brand i garagelänga på Fyllinge

En brand utbröt i en garagelänga på Fyllinge i Halmstad under torsdagskvällen. En del boende evakuerades till Fyllingeskolan.

ANNONS
|

Larmet om branden kom vid 21.30 på torsdagen. Enligt räddningstjänsten brann det i en garagelänga.

– Det brann ganska kraftigt när vi kom fram. Vi har väl dämpat branden något som det ser ut nu och räddat lite fordon ur garagen, sade Peter Stened, inre befäl vid räddningstjänsten strax före 23.

Garagelängan är fristående men andra huskroppar ska ligga relativt nära. Totalt 57 personer evakuerades till Fyllingeskolan.

– Vissa har gått till Fyllingeskolan och andra är kvar i sina hus och har stängt dörrar, fönster och ventilation. Man har fått hjälp av fastighetskontorets killar, säger han.

Inledningsvis meddelade polisen att två brandmän skulle ha skadats i branden, men det visade sig att brandmännen klarade sig oskadda.

ANNONS

Läs mer: "Det luktade så mycket rök att jag mådde illa"

Enligt polisen har man inte fått några rapporter om att någon ska vara skadad. Det är oklart hur branden startade, men vittnesuppgifter talar om att minst en person har setts i anslutning till garagelängan i samband med att branden startade.

Branden var, enligt P4 Halland, helt släckt vid tvåtiden natten till fredagen.

Räddningstjänsten är under fredagsmorgonen fortfarande kvar på platsen för eftersläckning och bevakning. Så fort räddningstjänstens arbete är klart kommer polisen att ta över och spärra av platsen för att så småningom kunna genomföra en teknisk undersökning.

Polisen har inlett en förundersökning med rubricering mordbrand. Det finns ingen misstänkt.

Läs mer: Hundratals lägenheter utan vatten efter branden

ANNONS