Badhuset gör satsning för de minsta besökarna

Halmstad arena bad satsar på en ny avdelning för sina yngsta besökare. Under ombygget i maj–juni stänger äventyrsbadet. Som kompensation öppnar Brottet tidigare.

ANNONS
|

Till sommaren är det premiär för årets badnyhet för Halmstads yngsta invånare. Vattensprutande djur, minirutschkana, vattenparaply och en lekyta på land för de minsta barnen. Och för de lite äldre barnen monteras vattenkanoner.

– Vår önskan är att barnfamiljerna får en fantastisk upplevelse och känner att de vill besöka oss igen, säger Izabela Topalovic, enhetschef på Halmstad arena bad.

Området är främst till för barn som ännu inte har lärt sig simma. Det kommer också att byggas fler sittmöjligheter för föräldrar och andra vuxna.

– Föräldrar får en god överblick över sina barn, till exempel om de har små barn i barnpoolen och äldre barn i den djupa delen av bassängen, säger Izabela Topalovic.

ANNONS

Det är området som ligger närmast kafeterian som ska rustas upp för 2,6 miljoner kronor. Tanken är att det ska bli både spännande, roligt och pedagogiskt för barnen. Avdelningen ska bidra till att barn får en positiv inställning till vatten och ge dem vattenvana i tidig ålder.

– Vi är jättetacksamma att vi kan skapa en ny barnavdelning i befintlig bassäng.

Förhoppningen är att satsningen ska synas i besöksstatistiken. Förra året kunde Halmstad arena bad räkna antalet besökare till 270 000.

Den nya barnpoolen ska komplettera aktivitetsbassängen som används till babysim och av olika föreningar. Aktivitetsbassängen har en höj- och sänkbar botten, medan den nya polen behåller sin nuvarande, fasta botten som sluttar från 0 till 80 centimeters djup.

För att hejda strömmarna som bildas av den stora rutschkanan, där vattendjupet är 120 centimeter, byggs en mur vid gränsen till barnpoolen.

Vattnet ska kunna rinna över muren på vissa ställen. Stillastående vatten hindrar nämligen reningsprocessen och ökar risken för bakterier.

I början eller mitten av maj kommer äventyrsbadet att stängas i sex till åtta veckor eftersom hela bassängen måste tömmas på vatten under ombyggnationen. Bassängen för motionssim och aktivitetsbassängen är fortfarande öppna.

– Vårt önskemål är att barnpoolen ska vara klar den sista juni. För att kompensera våra kunder öppnar vi Brottet tidigare i år, redan den 15 maj. Det känns riktigt bra, säger Izabela Topalovic, som även är chef för kommunens tre utomhusbad Brottet, Getingebadet och Furulundsbadet i Oskarström.

ANNONS

Fakta: Halmstadstema

  • Den nya barnavdelningen ska vara både rolig, pedagogisk och ha ett Halmstadstema.
  • Vattendraget som rinner genom lekytan på land representerar Nissan som sedan rinner ut i havet.
  • Skulpturer på land utformas som djur från närområdet, exempelvis änder och grodor, och i poolen kommer det att finnas skulpturer av Hallands landskapsdjur, laxen.
  • En mur kommer att gjutas för att avgränsa barnpoolen mot den djupare delen av äventyrsbadet och minska strömmarna från den stora rutschkanan.
  • Den djupa bassängen är avsedd för simkunniga barn och vuxna.
ANNONS