Arnold Schwarzenegger inbjuden till Tall Ships Races

Under Tall Ships Races i Halmstad kommer det för första gången någonsin att anordnas en crossfit-tävling på ett fartyg – förhoppningsvis med Arnold Schwarzenegger ombord.

ANNONS
|

– Det här kommer att bli så galet häftigt, säger Halmstadbon Patrik Braw på en knastrig telefonlinje.

Han befinner sig just nu tillsammans med frun Malin i Kalifornien, USA, där de ”tränar och tar hand om varandra”, som de säger.

För att förklara vad det är som kommer att bli häftigt får vi backa bandet till augusti förra året. Då var Malin och Patrik, som sedan tidigare driver flera fitnesscenter, på väg att öppna Crossfit Svea – en träningslokal belägen vid Tullkammarkajen i Halmstad. Paret fick veta att Tall Ships Races skulle utgå från Halmstad och fick frågan om de kunde vara med och arrangera något träningsrelaterat under den stora segelfesten.

ANNONS

– Vi ville vara med men vi visste inte hur. Då satte vi oss och spånade lite och kom på att man kunde köra en crossfit-tävling ombord på ett fartyg. Det har aldrig gjorts tidigare, säger Patrik.

Paret luftade sina planer för projektgruppen för TSR och fick deras gillande. Men planerandet gick vidare. Malin och Patrik gör regelbundet träningsresor till USA och tränar alltid på samma ställe – Golds gym. Och Halmstadborna är inte de enda som regelbundet besöker gymmet: fem dagar i veckan är skådespelaren och den tidigare guvernören Arnold Schwarzenegger på plats för att lyfta skrot.

– Så vi slängde bara ur oss en fråga till projektgruppen: ”Ska vi inte ta med oss en inbjudan till Arnold”, och de gick i gång till tusen, berättar Malin.

Sagt och gjort – en formell inbjudan till Arnold Schwarzenegger sattes ihop och undertecknades av kommunstyrelsens ordförande i Halmstad, Carl Fredrik Graf (M). Och på torsdagsmorgonen lokal tid lämnade Malin och Patrik över det inramade dokumentet till den amerikanska superstjärnan.

– Han var väldigt positiv och folk runt omkring undrade vad det var för någonting. Vi fick förklara att det var en inbjudan till en crossfit-tävling, signerad av ”borgmästaren i Halmstad”, säger Malin.

ANNONS

Om Schwarzenegger dyker upp på kajen i måndasskiftet juni/juli återstår att se – han har lovat att återkomma med ett svar via mejl. Att han skulle ställa upp i tävlingen, som kommer att hållas både ombord och vid sidan av skeppet Falken, är dock mindre sannolikt.

– Han hade inte kunnat prestera alls, han är bodybuilder och crossfit handlar mycket om uthållighet och många olika tekniker, säger Malin.

– Just där hade nog vi vunnit, fyller Patrik i.

ANNONS