Ambulans körde på häst – kaos på motorvägen

En ambulans var inblandad i en olycka med hästar på E 6 på tisdagsmorgonen. Två hästar dog på platsen och räddningstjänsten fick klippa upp bilen för att få ut en fastklämd person. Två personer fördes till sjukhus.

ANNONS
|

Kaos utbröt på E 6 strax norr om Halmstad efter att sex hästar rymt från en gård i närheten. Strax efter klockan sju fick polisen flera samtal om att hästar springer lösa på motorvägen mellan mellan Kvibille och Holm.

– Flera personer ringer in om att hästar har rymt från en gård och springer lösa på motorvägen, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson i region väst.

Vid 07.30 fick polisen också larm om en olycka på sträckan.

– Då larmas vi om att en ambulans kört på en eller flera av hästarna och att en person är fastklämd i bilen, säger Thomas Fuxborg.

ANNONS

Sex bilar inblandade

När bilden började klarna visade det sig att sex bilar varit inblandade i olyckor på platsen. Två hästar hade blivit påkörda och dog av sina skador och räddningstjänsten fick klippa upp ambulansen som körde på en hästarna.

– Det visar sig att sex hästar rymt från en hästgård i närheten. Två av dem har kommit ut på motorvägen där de blir påkörda och avlider. Sex bilar ska vara inblandade i olyckor och två personer får föras till Halmstad sjukhus med okända skador. Det handlar om föraren och patienten i ambulansen, säger Thomas Fuxborg.

Ambulansen som krockade var en sjuktransport på väg till Halmstads sjukhus.

– En av våra medarbetare som kört en sjuktransport som varit inblandad i en trafikolycka och kört på två hästar. Föraren och patienten som fanns i ambulansen är omhändertagna och vårdas på sjukhus, säger Christian Lidén, ambulanschef i beredskap i Halmstad.

Skadeläget är än så länge oklart.

– De undersöks för tillfället på röntgen, men de var vakna och talbara vid olyckan och när de kom till sjukhuset och jag har haft kontakt med föraren. I nuläget har vi inte så mycket mer att säga.

Vägen avspärrad

E 6 spärrades av helt i södergående led från Getinge. Klockan 10.10 meddelade Trafikverket att det åter var full framkomlighet på motorvägen, men att det kunde uppstå köer under förmiddagen.

ANNONS
ANNONS