Alliansförslag gläder Centerns kommunråd

– Riktigt glädjande att regeringen anammat tankarna kring strandskyddet. Det kan underlätta för oss i Halmstad. Henrik Oretorp (C) fröjdas över Alliansförslag från Almedalen.

ANNONS
|

Halmstads kommunråd Henrik Oretorp hoppas nu mycket på Regeringens senaste utspel som presenterades på onsdagen, inte minst om strandskyddet.

– På vår senaste partistämma hade jag en tuff debatt med vår miljöminister Lena EK om strandskyddet. Nu vill de se över det här för att i vissa fall ge fler möjlighet att skapa attraktiva mötesplatser utmed kusten i hela Sverige, säger Henrik Oretorp.

Strandskyddet ska alltså ännu mer kunna användas för att underlätta byggande och boende i strandnära lägen samt för jordbruksnäringen och annan näringsverksamhet.

– Här i Halmstad kan vi då utveckla strandnära mötesplatser som restaurang Salt. Vi vill också utveckla på Östra stranden och i Grötvik. Strandskyddsärenden blir idag ofta en tuff resa mot länsstyrelsen.

ANNONS

Ett annat förslag rör en ny fast förbindelse Helsingborg–Helsingör som Oretorp gärna ser som förlängning från ytterligare ett H som i Halmstad.

– Blir det verklighet får det stor positiv påverkan på Halmstad och södra Hallands utveckling inte minst som arbetsmarknadsregion. Då blir vi stora nog för att växa på egen hand. I dag ligger vi lite för långt från Göteborg och Malmö, säger Oretorp.

En ny förbindelse skulle öppna upp för människor och varor och skapa nytt flöde av gods som skulle ”spilla över positivt på Halmstad”.

ANNONS