Alla stilars danstävling under The Tall Ships Races

Känner du till popping och krump? Då vet du kanske också att det är fritt fram för bland annat breakdance och förstår att det rör sig om olika danser. Alla varianterna finns med när All style dance battle avgörs i Halmstad.

ANNONS
|

Hip-hopdansare från hela Sverige och internationella dansare gästar Halmstad under The Tall Ships Races.

Det är föreningen Young Hip-Hop Artists som under fartygsfesten passar på att arrangera en danstävling i Jolly Park, vanligtvis mer kändsom Järnvägsparken.

Domare och värd för tävlingen är bland andra Hacim och Kaos från svenska mästarna De la Kings.

– Det känns jätteroligt att få arrangera en så stor danstävling i Halmstad. Intresset är stort och vi förväntar oss många deltagare. Detta är ett perfekt tillfälle att få visa upp dansen i Halmstad och vår vackra stad internationellt. Förhoppningen är att fortsätta arrangera tävlingar i Halmstad varje år, säger Elma Dolovac från Young Hip-Hop Artists i en kommentar.

ANNONS

Tävlingen kommer att omfatta allt från breakdance, popping till den attitydstarka dansstilen krump. Sammanlagt 16 grupper med tre dansare i varje förväntas delta i All Style Hip-Hop Battle 3 vs 3. Åtta professionella dansgrupper är redan inbokade och ytterligare åtta anmälda grupper återstår att välja ut.

ANNONS