Alla hyresgäster har fått tillbaka värmen efter branden

Alla hyresgäster har åter fått det varmt i sina lägenheter efter branden i en garagelänga på Fyllinge. HFAB har också beslutat att återbetala hyran för de drabbade.

ANNONS
|

Bortåt 100 hyresgäster har stått utan vatten och värme efter branden som bröt ut sent i torsdags kväll. Flera bilar förstördes, liksom förråd. Dessutom skadades fjärrvärmecentralen av vatten i samband med släckningsarbetet.

Dricksvattnet fick hyresgästerna tillbaka under fredagsförmiddagen. Värre var det med värmen och bostadsbolaget fick dela ut element. Under fredagskvällen kom värmen sakta igång, men enligt Magnus Wall som är HFAB:s distriktområdeschef, var det svajigt hela natten.

– Det blev mer stabilt under lördagsmorgonen och under eftermiddagen var det varmt och skönt hos alla igen. Regleringen är inte riktigt hundra men vi kör ut så mycket värme vi kan, säger han.

ANNONS

HFAB meddelar på sin hemsida att bolaget tänker betala tillbaka hyran för alla drabbade för hela helgen.

– De har haft en olägenhet så det är inte mer än rätt, säger Magnus Wall.

Han hoppas att alla hyresgäster ska ha stabil värme framöver, men vågar samtidigt inte lova något.

– Vi har ledningar som går över det brandhärjade området och vi vet inte vad som händer om det blossar upp igen. Vi har redan haft brandkåren här två gånger för att det pyrt upp igen. Men vi gör vårt bästa för att ha koll på detta, säger han.

Under lördagen var HFAB ute i området ett par gånger för att prata med hyresgäster och det kommer man att fortsätta med under söndagen.

– Vi har inte lyckats få tag på alla än, en del har varit borta i helgen, säger Magnus Wall.

ANNONS