Bild: Jari Välitalo
Bild: Jari Välitalo

Albins mamma berättade om sonen i rätten

Malin Einarsen berättade vid måndagens återupptagna förhandling i Albinrättegången om sonen och dennes relation med den misstänkte gärningsmannen.

ANNONS
|

Enligt mamman hade de både pojkarna en omväxlande god och dålig relation. Men pojkarna beskrev själva sin relation som den mellan två bröder. Åklagarens genomgång tidigare under rättegångsdagen visade att de tiden före mordet haft en allvarlig konflikt.

De hade träffats via fotbollsträningen och känt varandra i ett par år före den ödesdigra händelsen. Enligt Albins mamma var sonen en levnadsglad kille som hade problem med att fokusera.

Han hade inte alltid kunnat bo hemma på grund av svårigheter att hantera sina problem. Men vid tiden för mordet hade han bott hemma hos mamman i sammanlagt nio månader.

Han hade träffat en flickvän som var hans stora kärlek. Enligt Albins mamma fanns inget som just då tydde på att sonen och kompisen, den misstänkte 20-åringen, hade några allvarliga problem i sin relation.

ANNONS

Dagen då Albin blev mördad skulle han träffa en annan kompis på stan. När sonen inte kom hem som bestämt klockan 23 kontaktade mamman sjukhuset, socialjouren och polisen.

På morgonen den 10 maj 2014 fick hon dödsbeskedet. Sedan dess har mamman behövt olika typer av psykiatrisk behandling för att klara av livet. Även övriga anhöriga har drabbats såväl psykiskt som fysiskt av händelsen, vilket de berättade för tingsrätten.

ANNONS