Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

62-åring frias från olaga hot

Den 62-åriga kvinnan bad olycksvittnet dra åt helvete och hotade med stryk – men frias eftersom vittnet inte kände tillräcklig fruktan för sin säkerhet.

Den 62-åriga kvinnan hade varit med om en mindre trafikolycka i januari i år och gick in i butiken för att höra om någon hade sett händelsen. En kvinna som jobbar i butiken berättade att hon mycket riktigt hade sett alltihopa genom fönstret, men butiksbiträdets berättelse var inte vad 62-åringen ville höra.

Två dagar senare återvände 62-åringen och bad den butiksanställde att dra åt helvete. Ytterligare en tid senare kom 62-åringen tillbaka till butiken igen och hotade med stryk om inte butiksbiträdet ”höll käften”. Tingsrätten friar dock 62-åringen från olaga hot. När 62-åringen hotade med stryk svarade butiksbiträdet ”ja, men slå då”, och det tolkar rätten som att hon inte har känt allvarlig fruktan för sin säkerhet.

62-åringen döms däremot för ett annat brott, där hon sökte upp en gammal bekant och slog denne i huvudet. Slaget träffade på den bekantas huva, varför brottes rubriceras som ofredande, och inte misshandel. För det brottet ska 62-åringen betala 40 dagsböter á 60 kronor.

MEST LÄST