47-åring skallade och hotade dotterns ex

47-åringen ogillade dotterns förhållande så mycket att han misshandlade och dödshotade ex-pojkvännen, enligt ett åtal i Halmstads tingsrätt.

ANNONS
|

Efter att förhållandet tagit slut stämde det unga paret träff i närheten av Slottsmöllan för att reda ut saker och ting. Samtalet hade bara pågått några minuter när den unga kvinnans 47-årige pappa helt plötsligt kom körande.

Enligt ex-pojkvännen flög pappan ut ur bilen och skrek dödshot. Pappan ska sedan ha delat ut slag med öppen handflata, vilket följdes upp med en dansk skalle. Ex-pojkvännen slet sig loss och sprang iväg till ett bygge i närheten, där han fick hjälp med att ringa efter polisen. Han har förklarat för polisen att han och kvinnan hade hållit förhållandet hemligt för hennes föräldrar eftersom de visste om att de skulle ogilla det. Hur pappan fick kännedom om förhållandet, eller att de skulle ses den aktuella dagen, är dock oklart men ex-pojkvännen misstänker att pappan har följt efter sin dotter.

ANNONS

47-åringen har en annan version av händelsen. Han har berättat för polisen att han körde förbi platsen av en slump och att han lämnade sin bil för att fråga vad som stod på när han själv blev puttad.

Dottern har lämnat en liknande berättelse som pappan i förhör, men sms och förhör med personer som hon pratat med i anslutning till händelsen pekar dock mot att det har gått till på det vis som ex-pojkvännen har uppgett. Även personal från byggarbetsplatsen vittnar till ex-pojkvännens fördel.

Den 47-årige pappan åtalas nu mot sitt nekande för misshandel och olaga hot.

ANNONS