34-åring åtalas för mordförsök

Den då 23-årige mannen höggs ned brutalt av en 34-årig man med kniv. Nu åtalas gärningsmannen för mordförsök.

ANNONS
|

Det var i november förra året som polis och ambulans kallades till Hvitfeldtsgatan i Halmstad efter rapporter om ett slagsmål. Väl på plats hittade de den 23-årige mannen liggandes svårt misshandlad mellan två bilar. 23-åringen hade blivit brutalt nedslagen och knivstucken i både ryggen och nacken. Han fördes till Universitetssjukhuset i Lund med allvarliga skador.

23-åringen pekade vid de första förhören ut den misstänkte gärningsmannen, men tog sedan tillbaka sina uppgifter om vem som knivhuggit honom.

34-åringen som åtalas nekar helt till att han skulle ha knivhuggit 23-åringen och uppger att han befunnit sig i Göteborg den aktuella dagen.

Även om 23-åringen tagit tillbaka sina uppgifter om vem som attackerat honom, väljer åklagaren att åtala 34-åringen för försök till mord. Som bevisning har man en inspelning från en övervakningskamera den aktuella kvällen, som visar den misstänkte gärningsmannen strax före mordförsöket. En keps som hittades i samband att 23-åringen togs omhand av ambulanspersonal anses också vara bevisning, eftersom den har dna-spår från 34-åringen.

ANNONS

34-åringen åtalas även för narkotika som hittades i hans bostad och ett olaga hot som inträffade på häktet i Halmstad när han satt anhållen.

Läs även: Knivskuren förd till Lunds universitetssjukhus

34-årig man häktad för knivskärningen i centrum

Polisen söker efter knivman

ANNONS