Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/4
ANNONS ▼

30-åring misstänkt för ännu ett mordförsök

Den 30-årige man som sitter häktad för mordförsöket på Keramikplatsen är internationellt efterlyst för ett sju år gammalt mordförsök i Kosovo.

Klockan var strax före 23 fredagen den 5 maj när polisen larmades till Keramikplatsen, vid Bäckagård i Halmstad. Närboende hade hört smällar och skrik och när polisen anlände hittade man två män i 20-årsåldern med stickskador i huvudet, på bålen och benen.

I en bil på en parkeringsplats i närheten satt en 30-årig man som greps, anhölls och sedan även häktades på sannolika skäl misstänkt för mordförsök. 

I veckan tog ärendet en helt ny vändning. Då upptäckte man nämligen att 30-åringen egentligen har ett helt annat efternamn – och att han är internationellt efterlyst. 

För bara någon vecka sedan utfärdades ett häktningsbeslut för 30-åringen i Kosovo där han uppges vara misstänkt för ett mordförsök som ska ha skett i november 2009. Enligt häktningsbeslutet ska 30-åringen 2009 ha skjutit en annan man i armen – och sedan ska det ha anslutit flera personer som misshandlade den skjutne mannen med trä- och järnpåkar. Häromdagen hölls därför förhandlingar i Halmstads tingsrätt om ett provisoriskt anhållande då Kosovo vill att 30-åringen utlämnas. 

30-åringen motsatte sig det provisoriska anhållandet och menar att anklagelserna om mordförsöket 2009 är lögn och att allting har fabricerats. 30-åringens advokat har också påpekat att det inte finns någon teknisk utredning eller några förhör som pekat mot att det är 30-åringen som är skyldig till mordförsöket i Kosovo. 

Åklagaren anser dock att ”den internationella efterlysningen med angivna omständigheter och häktningsbeslut” gör att man når upp till skälig misstanke och att 30-åringen därför även fortsättningsvis ska vara anhållen.

Det är också den linjen som tingsrätten väljer att gå på. I beslutet skriver rätten att förutsättningarna för anhållande är uppfyllda. 

Mordförsöket på Bäckagård hålls separat och där är 30-åringen häktad som misstänkt på sannolika skäl.

MEST LÄST