23-åring åtalas för mordförsök i Oskarström

När gärningsmannen gjorde ett utfall mot halsen så backade offret ett steg och kniven träffade kinden. Det kunde lika gärna ha varit dödligt våld, menar åklagaren och åtalar för mordförsök.

ANNONS
|

Oskarströmsbon sade direkt i larmsamtalet strax före åtta på kvällen den 1 september att han visste vem det var som hade attackerat honom med.I samtalet berättar han om ett skärsår i kinden och hur han inte får stopp på blödningen.

Polis och ambulans larmades till platsen där offret kunde ge en adress till den person som han menade hade väntat på honom utanför huset och angripit honom.

23-åringen som tidigt anhölls och sedan händelsen har suttit häktad för mordförsök säger sig inte ha varit på platsen.

Polisen säkrade blodliknande spår i hans bil och på hans skor, men dessa gav inget utslag för blod i den tekniska undersökningen. Däremot finns vittnen som styrker att 23-åringen har varit i området vid tilden för gärningen.

ANNONS

Ytterligare en tvistefråga i fallet är huruvida den svepande rörelsen med kniven var ett mordförsök. Offret säger sig reflexmässigt ha tagit ett steg bakåt och lyckats böja huvudet bakåt vilket ha gjort att kniven träffade kinden.

Hade han inte hunnit backa så hade han kunnat dö, menar åklagaren, som åtalar för mordförsök.

23-åringens försvarsadvokat däremot menar att den tesen inte håller, med tanke på skadan och gärningsbeskrivningen.

Det är oklart vad som ligger bakom dådet. Både offer och utpekad gärningsman säger sig känna till, men inte känna varandra.

Ingen av dem har gett någon förklaring till varför de skulle vara ovänner. Men Oskarströmsbon har tidigare anmält 23-åringen för misshandel.

ANNONS