1 900 klappar samlades in i årets Julklappsprojektet

Julklappsprojektet nådde inte riktigt upp i fjolårets nivå, men hela 1 900 klappar blev det.

ANNONS
|

– Vi är jättenöjda, säger samordnare Hanna Westman.

Det är sjunde året som Julklappsprojektet arrangeras i Halmstad. Alla som vill och har möjlighet kan, genom att lämna in en nyinköpt gåva eller genom att skänka en slant, bidra till projektet.

Klapparna går till barn och unga som kanske inte hade fått någon julklapp annars.

I fjol slogs rekord. Omkring 2 500 julklappar samlades in. I år var målet att nå lika långt, men det gick inte riktigt konstaterar Hanna Westman.

–Vi vet ju att det är allmän känt att fjolåret var ett otroligt givmilt år, det var väldigt många organisationer som slog alla möjliga rekord. Så vi är jättenöjda med årets 1 900 julklappar och så många barn är det också som kommer att bli glada och det är fantastiskt kul, säger hon.

ANNONS

De flesta har köpt en gåva och lämnat in, men det har också kommit in mycket pengar via swish eller bankgiro – totalt 26 000 kronor som projektsamordnarna själva köpt presenter för.

–Det är bra eftersom det ofta saknas klappar till ungdomarna. För pengarna kan vi då köpa biobiljetter eller presentkort, säger Hanna Westman.

Julklappsprojektetär ett samarbete mellan JCI Halmstad, Clarion Collection Hotel Norre Port, reklambyrån Eloh&wijk, Röda Korset, Halmstad studentkår och Kris. Julklapparna delas ut med hjälp av bland annat Svenska kyrkan, Kris, kommunen och Röda Korset.

ANNONS