Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

"Jag behöver vårda och vattna mitt brinn för samhällsfrågor. Det är dags att hitta andra forum att bedriva opinion" säger Suzanne Åkerlund (L). Bild: Roger Larsson
"Jag behöver vårda och vattna mitt brinn för samhällsfrågor. Det är dags att hitta andra forum att bedriva opinion" säger Suzanne Åkerlund (L). Bild: Roger Larsson

Åkerlund (L) lämnar redan vid årsskiftet

Suzanne Åkerlund meddelar att hon inte längre tänker sitta kvar till valet, utan lämnar posten som kommunråd redan vid årsskiftet.

– Jag vill att min efterträdare ska hinna bli varm i kläderna innan valet, säger Åkerlund (L).

För en månad sedan meddelade det liberala kommunrådet att hon inte skulle ställa upp i nästa val. Hon hade då varit ledamot i kommunstyrelsen i elva år och jobbat som heltidspolitiker i åtta.

"Det är dags att släppa fram en ny stjärna på den liberala arenan i Halmstad" skrev Åkerlund i det facebookinlägg som avslöjade att hon går redan vid årsskiftet och inte sitter kvar det knappa året som är kvar till nästa val, vilket tidigare var sagt.

– Jag funderade över den kommunala agendan under våren. Det finns väldigt många bra tillfällen med så kallat verksamhetsberedning inför budget, och andra matnyttiga grejer där det också finns möjlighet till viss djupdykning. Allt det där känner jag väl till, säger Åkerlund.

Eftersom att Åkerlund själv inte sitter kvar för att lägga nästa budget, var det läge att låta någon annan ta del av den informationen, förklarar hon:

– Det är skillnad att vara med själv än att få det återberättat av mig. Jag finns i stället där för frågor om det skulle vara något efteråt.

Vem efterträdaren blir hoppas bli klubbat i fullmäktiges novembersammanträde. Dessförinnan ska Liberalerna ha haft medlemsmöte för att rösta om saken.

– Men ni har inte hört det sista från mig. Det blir bara i andra former. Det finns fortfarande massor som behöver göras, säger Åkerlund.
 

MEST LÄST