Äntligen kom värmen till Halmstad!

Sommaren kom, åtminstone för ett par dagar. Under torsdagen visade termometrarna runt 25 grader på sina håll i Halmstad. För många var det sol och bad som var det givna alternativet för dagen.

ANNONS
|

– Det är så underbart vid havet, som man har längtat, säger Greta Andersson, 93 år, som var på utflykt till stranden med en grupp boende från Harplinge äldreboende Rosenlund.

Gillar man sommaren gäller det att passa på när den väl visar sig från sin bästa sida. Och det var precis vad ett gäng pensionärer med personal från Harplinge äldreboende gjorde. De tog tillfället i akt och njöt av havets brisvid handikappbadet i Tylösand.

– Jag är ingen badkruka jag inte, och aldrig varit. Att bada är det absolut bästa som finns. Det är glädje till tusen procent. Åh vad detta är härligt, säger Christina Norr, 87 år, och är boende på äldreboendet.

ANNONS

Enligt pensionärerna själva är en dag vid stranden otroligt givande.

– Det betyder allt det här. Att vi får komma ut och röra på oss. Jag doppar bara mina tår i havet men det är så skönt så. Jag är nöjd av att vara här och få se folk. Det är allt, säger Stina Jonsson, 86 år, som också tillhör äldreboendet i Harplinge.

Det var sex stycken pensionärer från boendet i Harplinge som var på plats vid handikappbadet i Tylösand. De skrattade och njöt, och en dag på stranden fick dem njuta något extra, och speciellt Greta Andersson, 93 år.

– Jag har bott vid havet hela mitt liv. Förr vad jag hela tiden till havs och fiskade. Men i dag badar jag inte, jag badar bara i Särdal, säger Greta som älskar havet.

Boende på äldreboendet Roselund brukar få komma ut på utflykter. Och torsdagens aktivitet var populär hos många av pensionärerna.

– Det är glädje på stranden. Att få uppleva alla så glada är världens bästa lön. De är så otroligt värda att få njuta av sol och bad på det här viset. Det var tur sommaren äntligen kom, säger Heidi Nilsson, konceptansvarig vid Harplinge äldreboende Rosenlund.

Men ung som gammal så finns havet alltid till ens förfogande.

ANNONS

– Jag har badat. Det var skönt och roligt, säger Milla Laos, 10 år.

Milla var på stranden tillsammans med släkt och vänner. Vissa av dem hade det skönt i solens värmande strålar och andra njöt av havets svalkande vågor.

– Men det roligaste är ändå att fiska krabbor, vi har fångat många. Nu ska vi fiska mer, säger Jack Laos, 8 år, och lillebror till Milla.

Handikappbadet i Tylösand fick även besök från England av Millas och Jacks halvkusiner.

– Vi ska vara här i cirka två veckor till. Det är skönt med sol, men jag badar nog inte mer i dag. Det var lite kallt, säger James Falleth, 13 år, och som bor i England.

Men lillasyster Maddie Falleth, 10 år, höll inte med om att det var kallt i vattnet.

– Jag kommer absolut bada mer, det var jätteskönt. Vi bor inte så nära havet i England, så det är härligt med sol och att vi kan doppa oss. Det var inte alls kallt, säger hon.

Läs även:Tjänligt vatten vid samtliga stränder i kommunen

ANNONS