Ännu ett mordförsök – man knivhuggen

En man hittades knivhuggen på Brogatan i Halmstad vid 02.40-tiden, natten till tisdagen. Han säger att han inte vet vilka angriparna var.

ANNONS
|

Ett vittne såg två yngre män springa från platsen där mannen hittades, i höjd med Brogatan 42-44. Männen sprang bort mot Fridhemsparken och Pantbanken.

Dem knivskurne är en man i 30-årsåldern. Han fördes till sjukhuset och polisen fick senare under tisdagen besked om att hans skador inte var livshotande.

Mannen, som var blodig när han hittades hade flera stickskador på överkroppen och vårdades på intensivvårdsavdelning.

Han var dock så pass klar när han hittades på brottsplatsen att han kunde ge den första polispatrullen lite uppgifter om händelsen.

Polisen har också gjort vissa fynd” på platsen, det är oklart vad det rör sig om för något.

ANNONS

Till en början var hela Brogatan avspärrad, men senare under tisdagsnatten hölls enbart en längre sträcka av cykelbanan förbi brottsplatsen avspärrad.

Efter att tekniker kunnat undersöka platsen i dagsljus hävdes avspärrningarna helt vid niotiden på tisdagsförmiddagen.

Händelsen rubriceras som försök till mord, alternativt försök till dråp.

Det här är det andra mordförsöket på två dagar som polisen i Halmstad arbetar med. Tidigt på måndagen angrep en man i 30-årsåldern en jämnårig efter något som verkade ha varit en biljakt i Oskarström.

Den konfrontationen slutade med att den ene bilföraren misshandlade och knivhögg sitt offer i ryggen. Även den personen fördes till sjukhus med allvarliga, men inte livshotande, skador.

Den misstänkte gärningsmannen kunde i det fallet spåras bland annat genom sin bils registreringsnummer och han överlämnade sig själv till rättvisan några timmar senare efter att han insett att polisen letade efter honom.

Polisens kriminaljour planerade under tisdagen ett förhör med mannen som hittades på Brogatan under tisdagsnatten.

Det är oklart vad det förhöret gav. Under tisdagen har polisen också arbetat vidare med det senaste mordförsöket genom både inre spaning och med patruller i området där angreppet skedde.

ANNONS