Skolverket har godkänt Halmstad som en av de kommuner som får bidrag för att anordna lovskola för elever som riskerar att inte nå kunskapskraven för betyget E.
Skolverket har godkänt Halmstad som en av de kommuner som får bidrag för att anordna lovskola för elever som riskerar att inte nå kunskapskraven för betyget E. Bild: Stefan Bennhage

Halmstad får miljoner till lovskola

För att fler elever ska lyckas bli behöriga till gymnasiet satsar regeringen 158 miljoner kronor på lovskolor. Av dessa miljoner så landar 5,7 miljoner kronor i Hallands län.

ANNONS
LocationHalland, Hylte, Halmstad|

Förhoppningen med lovskolornas extra undervisning under skolloven är att de ska hjälpa elever som inte har nått, eller riskerar att inte nå, behörigheten till ett nationellt program i gymnasiet.

Det har kommit in 323 ansökningarna om statsbidrag till lovskola och Skolverket har godkänt samtliga. Av de totalt 158 miljoner kronor som nu satsas på dessa lovskolor så kommer drygt 5,7 miljoner kronor att fördelas mellan tre halländska kommuner. Det blir Kungsbacka kommun som får största delen av bidraget i Halland, 2 750 082 kronor. Medan Halmstads kommun får 2 492 300 kronor och Hylte kommun 552 785 kronor.

Kommunerna får enbart använda bidraget till frivilliga lovskolor och pengarna kan inte användas för årskurs 8 och 9 eftersom skolornas huvudmän redan är skyldiga att anordna lovskola för dessa elever.

ANNONS

ANNONS