Strandgården på Getterön är till salu

Nu ska ägaren till det familjeägda hotellet gå i pension

ANNONS
|

Är du sugen på att bli hotellägare? Har du 17 miljoner kan din dröm bli verklighet. Ägaren vill dra sig tillbaka och Strandgården är därför till salu.

När HPfår tag i den nuvarande ägaren Gunilla Nilsson- Dittmar, 75, har hon fullt upp med diverse frukostbestyr samt utcheckningar av gäster.

–Det är den 37:e sommaren jag jobbar och det är med ålderns rätt jag säljer. Nu ska jag leva pensionärsliv, berättar Gunilla Nilsson- Dittmar.

Hon delar även med sig av hotellets historia. En familj med namnet Sund byggde badhotell på berget ovanför tredje och fjärde vik 1934. Då drevs det främst som ett pensionat och frun i familjen styrde företaget fram till 1960- talet.

ANNONS

–Det är fortfarande ättlingar till familjen Sund som kommer hit och besöker oss.

Strandgården har variti Gunilla Nilsson- Dittmars familjs ägo sedan 1962, då svärföräldrarna tog över hotellverksamheten. I början av 1980-talet tog Gunilla över driften av hotellet och skötte verksamheten själv. Det senaste tio åren har hotellet varit öppet under sommarsäsongen. Tidigare har det varit full fart året runt.

–Det har varit jättebra, annars har jag inte hållit på så länge. Jag har älskat självständigheten och att bo i ett så här underbart område. Men jag kommer att bo kvar på Getterön eftersom jag har hittat mitt drömhus.

Delar av huvudbyggnadens entréplan samt övervåningen har hotellets nuvarande ägare använt som bostad. Totalt finns det 19 hotellrum varav 14 av dem ligger i en separat byggnad. Förutom fyra rum har samtliga eget badrum. Ansvarig mäklare beskriver utsikten från tornbyggnaden som en av Varbergs vackraste. Från sviten högst upp kan du se kurorten och Subbe fyr i söder och i norr kan du se Eneskär och Balgö.

Strandgården med enboarea på 307 kvadrat och en tomtarea på 1470 kvadrat ligger just nu ute till försäljning. Utgångspriset är 17 miljoner kronor.

ANNONS