Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/4
ANNONS ▼

Storbrand i verkstad - risk för explosion

En större brand rasar i en bilverkstad i Träslöv. Polisen har spärrat av platsen då det finns explosionsrisk.

Det brinner häftigt i en bilverkstad i området Träslöv i Varberg. Enligt uppgifter var det en bil som började brinna på tisdagseftermiddagen. Efter klockan 16 stod hela verkstaden i lågor.

Totalt nio räddningsenheter från räddningstjänsten är på plats. Då det finns gasolflaskor i verkstaden finns det explosionsrisk och polis på plats har spärrat av 300 meter runt verkstaden. Så kallade skyttar från Halmstad har kallats in för att skjuta sönder gasolflaskorna.

– I nuläget har vi inte branden under kontroll och det finns spridningsrisk, säger Johan Wallin, insatschef på räddningstjänsten.

Enligt de första uppgifterna verkar inte någon person kommit till skada.

Däremot ligger det flera bostadshus och villor i närheten av verkstaden. Räddningstjänsten arbetar främst för att förhindra spridning av branden. Flera av grannarna stod utanför avspärrningarna och tittade på den häftiga branden.

– Min sambo hörde en smäll och trodde det kom från teven. Men vid andra smällen tittade hon ut och såg rök. Då ringde hon 112, säger en granne vars bostad ligger precis invid verkstaden.

En annan granne har sitt hus ett 50-tal meter från den brinnande verkstaden.
– Jag var på väg hem när jag kände röklukten. Sedan blev vi stoppade här. Det känns hemskt och fruktansvärt att stå här, säger hon.

Artikeln uppdateras.

MEST LÄST