Vittnen såg hur maskerade män krossade rutorna till Tenson i Varberg. Bild: Erik Krång
Vittnen såg hur maskerade män krossade rutorna till Tenson i Varberg. Bild: Erik Krång

Stölddrama slutade i mur – en anhållen

Stölden mot en butik i centrala Varberg under tidig fredagsmorgon fick en dramatisk upplösning. En person greps efter att den misstänkta flyktbilen kört in i en mur.

ANNONS
|

Strax innan klockan 01 larmades polis till ett pågående inbrott påBorgmästaregatan i centrala Varberg. Flera vittnen såg enligt samtalen till larmcentralen hur två mörkklädda män med halsdukar för ansiktet krossadeen ruta till klädbutiken Tenson och plockadepå sig varor i medhavda kassar.

Vittne filmade

– Det är flera vittnen som ser detta, någon har även filmat händelsen. Det finns också övervakningskamera på platsen, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson.

Männen lämnadeplatsen i bil men färden slutadesnart i enmur vid korsningen Träslövsvägen/Allégatan.

Läs också:Andra inbrottet på kort tid

– De lämnar i hög hastighet men inte de kommer inte långt därifrån. Det kommer en skarp kurva och man har inte kunnat ha kontroll över fordonet som de kör av och in i en mur, säger Ulla Brehm.

ANNONS

Medan föraren flyr platsen till fots blir bilens passagerare sittandetills polisen anländeoch grep honom.

Bilen fullastad

Bilen, som beslagtagits av polisen och undersökts under dagen, var fullastad med misstänkt stulna kläder. Värdet är oklart.

Mannen som greps fördes med ambulans till sjukhus för vård och provtagning. Mannen är i 30-årsåldern och misstänks förutom för stölden även för narkotikabrott.

Polis sökte under nattenmed hundpatrull efter föraren utan resultat.

Under fredagen har polisen förhört den misstänkte mannen. Han sitter nu anhållen.

Polisen söker nu efter den andre misstänkte mannen, men han är i nuläget okänd för polisen.

Tjuvar slog till i julas

Tenson har vid flera tillfällen tidigare drabbats av inbrott och stölder. Senast i julas slog inbrottstjuvartill mot butiken. Även då blev flera personer vittnen till händelsen. Gärningsmännen lyckades fly i en silverfärgad bil utan registreringsskyltar.

I mars förra året råkade butiken ut för en stöldliga. Det var vid lunchtid som en man och en kvinna gick in på Tenson och stal jackor. Polisen lyckades gripa tjuvarna vid McDonald's vid Lassabacka.

I jacktjuvarnas bil återfanns flera plagg med prislapparna kvar. Polisen hittade också en papperslapp med en lista över städer, däribland Varberg, och någon typ av beställningslista över klädesplagg samt en krok som används för att larma av varor.

ANNONS

I april 2017 dömdes jacktjuvarna för stöld.

ANNONS