Sjukhuset anmäler att bebis dog i magen

Sjukhuset i Halmstad bedömde att förlossningen inte behövde sättas igång, men några timmar senare dog bebisen i magen. Nu anmäler sjukhuset händelsen till Inspektionen för vård och omsorg.

ANNONS
|

– Beslut om att förlösa ett barn tidigt och akut innebär en komplex riskvärdering, och vi vill gärna ha en extern granskning av den här situationen, säger Anna Myredal, chefläkare på Hallands sjukhus, i ett pressmeddelande.

Kvinnan var gravid i sjunde månaden och kom till förlossningsavdelningen i Varberg efter att barnets rörelser hade minskat. Undersökningar, som mäter barnets puls och mammans värkarbete, visade att barnet sannolikt behövde förlösas skyndsamt.

Kvinnan flyttades till sjukhuset i Halmstad, eftersom det där finns en avdelning för vård av för tidigt födda eller sjuka nyfödda. På förlossningen i Halmstad gjordes ytterligare undersökningar, men man bedömde då att förlossningen inte behövde sättas igång. Vid en kontroll sent på kvällen upptäcktes att barnets hjärta slutat slå, och det föddes senare dött.

ANNONS
ANNONS