Region Halland hoppas bli årets vinnare av European Broadband Awards.
Region Halland hoppas bli årets vinnare av European Broadband Awards.

Region Halland kan få EU:s bredbandspris

Region Halland har anmält sig själv som kandidat till EU:s pris ”European Broadband Awards”. I ansökan framhålls det unika samarbetet med företaget IP-Only och ambitionen att förse hela Halland med fiber.

ANNONS
|

Euroepiska unionens bredbandspris har delats ut sedan 2015 och syftar till att lyfta fram projekt som ökar möjligheten för invånarna att få snabbt bredband.

Region Halland har nu anmält sig till priskategorin "Innovativ modell för finansiering” och framhåller att Halland, tack vare "ett innovativt offentlig-privat partnerskap" nu har den snabbaste bredbandsutvecklingen i Sverige.

Regionen beskriver hur man tillsammans med IP-Only erbjuder fiber till landsbygden, att kunderna får ett fast pris på 19 900 kronor, att IP-Only beräknas stå för 94 procent av investeringarna och regionen för cirka 6 procent.

Priset delas ut i Bryssel den 27 november av EU:s kommissionär för den digitala ekonomin och det digitala samhället. Förra året ansökte 66 projekt, varav fem prisades, dock inget från Sverige.

ANNONS
ANNONS