Polisen förbereder sig för bilfest

Cykelpoliser och ett sprillans nytt mobilt kontor är några av de insatser polisen gör inför Wheels and Wings.

ANNONS
|

Under den stora bilfesten Wheels and Wings kommer Falkenbergspolisen med en polisresurs på 30 man och ett flertal aspiranter finnas runt omkring på Falkenbergs gator och torg.

Nytt för i år är det mobila poliskontoret på Rörbäcksplatsen där tips och anmälningar från allmänheten kan tas emot, samt två stycken ambulerande cykelpoliser. De nya satsningarna tror polisinsatschef Boris Iseborn kan bidra till ökad tillgänglighet från polisens sida.

– Vårt mobila kontor underlättar för den ordinarie patrullen när det är mycket folk i rörelse. Och cykelteamet är väldigt bra när det gäller framkomlighet, säger han.

Under dagtid kommer polisens trafikenhet fokusera på området kring motorbanan. Där kommer de kontrollera nykterhet, fordon och att trafiken flyter på bra. På kvällarna tar ordningshållningen över där polisen utöver kontroll av förare och fordon kommer se till att både deltagare och besökare sköter sig väl. Boris Iseborn upplever inte att det har varit så mycket problem i samband med Wheels and Wings tidigare år.

ANNONS

– Ibland kan det finnas ett fåtal personer som är överförfriskade och då är det vårt jobb att se till att de inte blir stökiga. Vi är såklart ute efter en bra och trevlig tillställning men vi har resurser om det skulle bli rörigt, säger han.

Då cirka 2000 bilar ska rulla från motorbanan in till stan och genom centrum under både fredagen och lördagen kommer mycket av den vanliga trafiken planeras om. Taxibilar, räddningstjänsten, hemsjukvården och boenden som måste ta sig över cruisingrundan kommer bli hjälpta av cruisingvärdarna att korsa slingan.

– De som inte har ärenden eller är boende i området bör hålla sig utanför slingan. Det bästa är att cykla eller gå för att ta sig fram, säger Boris Iseborn.

Även på väg 154 kan det bli problem och Boris Iseborn hoppas på att det inte ska bli lika mycket köer på motorvägen som under föregående år.

– Vi har gått ut med att det kan bli mycket trafik på den vägen. Köbildning på motorvägen är inte bra, så vi gör vad vi kan angående det, säger han.

ANNONS