Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/8
ANNONS ▼

Peter Falk vinnare av HP:s bildtävling

Den bästa vårbilden togs av Peter Falk – Halmstadbon som dagligen plåtar sina hundar och visar upp sina alster för de drygt 25 000 följarna på Instagram.

Flera hundra bidrag har skickats in sedan Hallandspostens bildtävling #hpvår drog i gång i mars. Tävlingen avslutades i helgen och nu har juryn utsett en vinnare. 

På vinnarbilden syns två hundar av rasen fransk bulldog som sitter i varsin cykelkorg. Cykeln står parkerad i Picassoparken och har ett hav av blommor framför sig. Bakom kameran står hundarnas husse – och numera även prisvinnande fotograf – Peter Falk, 60 år från Halmstad. 

– De åker alltid runt på cykeln när jag rastar dem. När jag hittar en lämplig plats stannar jag och släpper lös dem, säger segerfotografen. 

Och hundarna – Ossy och Ove, ett och sex år gamla – är vana att bli fotograferade. Peter Falk har ett Instagramkonto där han dagligen lägger upp bilder på sina fyrfota vänner – och kontot följs av drygt 25 000 personer utspridda över hela världen. Förklaringen till det stora intresset för bilderna tror Peter Falk är ganska enkelt:

– Det är förmodligen för att de tycker om hundarna och för att jag lägger ut mycket bilder, säger han. 

Peter har själv inte gjort något särskilt för att få så många följare på Instagram, men andra stora konton med många följare har flera gånger hittat Peters bilder och delat dem vidare, vilket i sin tur har lett till att Peter får nya följare. 

– För något år sedan ökade antalet följare med mellan 100 och 200 i veckan och jag får i snitt 600-700 likes på varje bild. 

Dina hundar har ju blivit lite kändisar av det här, tror du att de förstår något av det?

– Nej, jag tror inte att de fattar så mycket av detta. De finner sig i det mesta och är alltid med mig, även på jobbet, säger Peter Falk.

Utöver äran att vinna HP:s bildtävling får Peter Falk också en förstoring av valfri bild på Simsalabim.

Se alla bidrag i HP:s bildtävling här.

MEST LÄST