Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/41
ANNONS ▼

Partyhelg med kunglig glans i Sommar-Halmstad

11 stopp på 14 timmar.  Sommarhalland har hängt med fyra tjejer från Värnamo – Alexandra Pepin, Anna Viita, Katrin Nordfors och Nathalie Sjöberg – under ett intensivt sommardygn i Halmstad. Starten gick på Skånskan inne i centrum och grand final blev på Leffes i Tylösand. Det blev en dag med extra allt, inklusive cruising på Diplomatgatan – och en alldeles äkta prins.

”Ingen sommar utan Halmstad!”

10.00 Frukost på Skånskan
”Vi är SÅ taggade”, meddelar Alexandra ”Alex” Pepin via Messenger tidigt på lördagsmorgonen. Tidigare har hon skickat över dagens schema, och fotograf Patrik Ljungman och jag inser att det kommer att bli en intensiv dag med de här fyra tjejerna. De har planerat in tio stopp mellan klockan 10.00 och klockan 24.00 – vi ska försöka hänga med på de flesta av dem.

12.00 Shopping i centrum
Inne på Walkincloset stiger stämningen. De fyra proffsen söker snabbt av butiken, samlar på sig ett gäng plagg och sätter kurs mot provrummen. De byter om, kliver ut för att visa upp sig – och får ta emot publikens jubel. (Dock är de ganska självkritiska: ”Nää, fy, ser ni inte vilken konstig bulle det blir över rumpan?”)
   Framför kassan synar de noga den digra uppsättningen av accessoarer och konstaterar att det aldrig kan bli för mycket bling-bling – ”eller kan det?” Alla fyra lämnar butiken med påse. Check på shopping.

13.00 Lunch på Söderpiren
Solen surar, men tjejerna är sprudlande glada och slår fast att ”ingen sommar utan Halmstad”. Alex och Nathalie har en villavagn ihop på Bengts camping i Vilshärad sedan sju-åtta år tillbaka, och tre vagnar ner på samma ”gata” bor Katrin med sin man (Nathalie är för övrigt Katrins dotter).
   På frågan om vad det är som lockar med Halmstad, säger de direkt att det ofta är bättre väder vid kusten – och att det är så lätt att vara ledig här: ”Vi har alla ganska krävande jobb, men det kopplar man bort när man kommer hit. Är det fint väder ligger man på stranden och om det är dåligt väder finns det så mycket annat att göra: kaféer, naturpromenader, shopping, restauranger, konserter och en massa andra evenemang.”
   Och strömmen från det småländska GGVV-bältet är konstant: ”Alla vi känner åker till Halmstad, precis som boråsarna åker till Varberg på sommaren”.
   GGVV-bältet? Gislaved, Gnosjö, Vaggeryd och Värnamo. Vad annars?

14.00 Stranden i Tylösand
Egentligen stod det minigolf på schemat, men eftersom ingen av tjejerna gillar att spela minigolf – ”det är kul de första tre banorna, men sen blir det tråkigt…” – så ströks den aktiviteten och ersattes med ”Stranden”. Tjejerna har varit hemma och bytt om och Alex har tagit sitt eget påbud om somrig klädsel på största allvar: hennes rosa klänning går inte att missa och gör sig synnerligen bra på bild.
   Det blir ett antal selfies, en kort promenad och Alex gör vilda skutt i dynerna. Bada är dock inte att tänka på, det är alldeles för kallt. Jädra skit, ska det bli en After beach i duggregn?

16.00 After beach på Solgården
Nej – det blir en After beach i strålande sol! Några minuter före fyra spricker det upp och plötsligt är det SOMMAR! När herrarna i Haaks kliver på scenen är Solgården full och snart är det full dans framför scenen.
   När de fyra synnerligen vana After beach-besökarna ska recensera spelningen säger de ”aningen trögt i början och lite för mycket snack mellan låtarna, men det tog sig successivt och blev riktigt bra mot slutet”.
   Och när Haaks tackar för sig strax efter halv sex vill ingen gå hem
   – Festen har ju bara börjat! Anna sammanfattar charmen med After beachen: ”Det är kul för det är så kravfritt. Här är unga, lite äldre, mittemellan. Vissa är uppklädda, andra kommer direkt från stranden. Någon har foppatofflor, en annan har högklackat. Det är möhippor och födelsdagskalas. Men oavsett vilket, så får man vara precis som man vill. Det är för ALLA – och det är glädje, förväntan och en underbar partykänsla!
  Den tillåtande attityden tog tjejerna till sig för ett par år sen, då de hade champagnebrunch och bestämde sig för att testa ett eget litet klädtema. Några timmar senare drog in på After beachen i baddräkt, cowboyhatt och cowboyboots. ”Det blir svårt att toppa - och kanske lika bra det…”.

18.00 Fix i villavagnen
Vi styr in med bilen på Diplomatgatan (jojo, så heter den) på Bengts camping och parkerar längs med förtältet. Där inne finns allt ett tjejgäng behöver för ”fixet”: en stor spegel, nya klänningar med tillhörande skor, locktång, smink – samt snacks och bubbel (plus lite kaffe till journalisten och fotografen…).
   Men det börjar bli brådis – på schemat står ”19.15 – drink på stan (A little party)”. Det lär vi inte hinna.

20.00 Drink på stan – A little Party
På A little party tar Johanna Behlin emot. Hon verkar kunna hur mycket som helst om champagne och visar ett antal flaskor, som hon berättar initierat om. Snart har tjejerna bestämt sig för en Blanc de Blancs från Vazart Coquart & Fils. Sen finns det inte så mycket mer att säga, det blir bara… bubblande lyxigt. ”Mitt bästa stopp hittills, jag älskar champagne”, meddelar Alex och tar en bild med mobilen. De sociala medierna måste matas och lite glamour piggar alltid upp.

21.00 Middag på Tillsammans
Ett fint och färgglatt bord väntar och även maten är en fröjd för ögat. Tjejerna beställer in flera rätter och delar sen på allt. Här får reportageteamet ta rast och vi gör upp om att ses lite senare på Bulls på Lilla torg. MEN … det skulle vi aldrig ha gjort…

22.00 Harrys
… för på vägen till Bulls bestämmer sig tjejerna för att titta in på Harrys. Anna är nämligen delägare i Harrys i Värnamo och vill gärna säga hej till sina kollegor i Halmstad. Och vem sitter där OM INTE PRINS CARL PHILIP!
   Alex, som är en sann rojalist och verkligen ”ÄLSKAR kungahuset, de är ju SÅ fina, de BÄSTA representanterna för Sverige!”, halar upp sin mobil och fotar prinsen i smyg (precis som vissa av de andra gästerna som också har råkat upptäcka vem som döljer sig under den där kepsen…). Anna säger ”att folk fotar kan man ju inte styra över, men generellt som restaurangägare värnar man om gästernas anonymitet, de ska slippa autografjägare när de sitter och äter”.
   Och så tillägger hon att prins Carl Philip var på Harrys i Värnamo förra sommaren, i samband med att han tävlade i STCC på Anderstorp.

23.00 Bulls pub på Lilla torg
”Herregud, så mycket GGVV-are här är!” utbrister Anna och skrattar. Katrin och Nathalie slår fast att hela Småland måste ha rest till Halmstad den här helgen, vilket är jättekul – även om det har sina sidor: ”Titta på Alex, nu står hon där och har ett affärsmöte…”. Och så är det, Alex har träffat två Värnamobor som jobbar i bemanningsbranschen, där hon själv ska börja senare i sommar – ”faktum är att de blir mina konkurrenter…”. Men det finns också tid för en ännu en sommarskål innan det blir dags att dra vidare mot Tylösand.

24.00 Leffes på Hotel Tylösand
Vad ska man säga om Leffes? Kanske att det var här som Alexandra friade till E-Type häromåret? ”En gång i tiden föll jag för de där lockarna och sedan dess har jag gillat honom. Så när jag fick veta att han skulle hit gjorde jag en skojskylt som jag skrev 'Vill du gifta dig med mig?' på. Jag fick komma upp på scen och sjunga en låt, Russian Lullaby, med honom och jag fick också en puss på munnen. Men mer blev det inte – och senare på kvällen såg jag honom prata länge i baren med en yngre tjej…”.
   I övrigt är Leffes vad det är: tre dansgolv, massor med människor, fest och dans. ”Leffes är bra för att du kan vara både ute och inne – det kan inte så många nattklubbar erbjuda”, säger Anna.
   Vid halv två bryter Sommarhallands reportageteam upp och vinkar hej till tjejerna, som skymtar lite längre bort, mitt i partyvimlet.

Text: Ulrika Ahlberg Bild: Patrik Ljungman

Alexandra Pepin. Bild Patrik Ljungman

Alexandra Pepin

Ålder: 39 år.
Familj: 19-årig dotter. Supersingel. :)
Yrke: Konsultchef, eget inom mat/event. Jobbar också ideellt med ”tjejer med krångel”.
Bästa minne från Sommarhalland: ”Cowboy & Swimsuit Champagne Brunch och efterföljande After Beach 2015”. Och vinprovning på klipporna med mitt vingäng.”

 

Anna Viita. Bild: Patrik Ljungman
Anna Viita

Ålder: 35 år.
Familj: Sambo och tioårig son.
Yrke: Krögare.
Bästa minne från Sommarhalland: Ett är definitivt Hoffmaestro på Leffes för några år sedan. Sol, klarblå himmel och fullt hus – en magisk atmosfär. Och när Alex friade till E-type. ;)

 

Katrin Nordfors Bild: Patrik Ljungman

Katrin Nordfors

Ålder: 48 år.
Familj: Gift. Två vuxna döttrar (en av dem är Nathalie).
Yrke: Administratör på 3M Peltor.
Bästa minne från Sommarhalland: ”Det är svårt att välja bara ett, det får i så fall bli Tall Ships Races 2011”.

 

Nathalie Sjöberg Bild: Patrik Ljungman

Nathalie Sjöberg

Ålder: 28 år.
Familj: Singel.
Yrke: Kvalitet/projektledning.
Bästa minne från Sommarhalland: ”Oj, den var svår – har så många många minnen härifrån...".

MEST LÄST