”Det är en styrka att vi blir analyserade av någon som kommer utifrån”, säger Dag Hultefors, ordförande i regionstyrelsens tillväxtutskott, om OECD-besöket.
”Det är en styrka att vi blir analyserade av någon som kommer utifrån”, säger Dag Hultefors, ordförande i regionstyrelsens tillväxtutskott, om OECD-besöket.

OECD är på besök i Halland

Den internationella organisationen OECD kommer till Halmstad i dag för att analysera Hallands styrkor och svagheter.

ANNONS
|

Fyra analytiker från OECD, Organisationen för ekonomiskt samarbete och utveckling, är just nu på turné genom västra Skandinavien. I dag kommer de till Sverige, och deras första nedslag i Sverige sker i Halmstad.

Det är Region Halland, Region Skåne, och andra aktörer i Öresundsregionen samt Oslo som tillsammans har bjudit in OECD till besöken, och uppgiften för OECD-analytikerna är att bistå de besökta städerna med strategiska analyser.

Under sina besök kommer de bland annat att analysera regionernas ekonomi och tillväxt, och ta reda på hur de skandinaviska länderna ska kunna främja olika typer av samarbeten med varandra.

– Det är en styrka att vi blir analyserade av någon som kommer utifrån, säger Dag Hultefors, ordförande i regionstyrelsens tillväxtutskott, i ett pressmeddelande.

ANNONS

I Halmstad får OECD:s representanter möta en stor mängd halländska representanter. I listan syns bland annat ledamöter för Region Hallands tillväxtutskott, biträdande regiondirektör Jörgen Preuss och kommunstyrelsens ordförande Carl-Fredrik Graf.

Efter mötet i Halmstad kommer OECD att resa vidare till Göteborg och fortsätta sin analys därifrån, och då följer även "ett stort antal" personer från Halland med, enligt pressmeddelandet.

OECD:s besök i Sverige avslutas 20 januari, och analysen beräknas vara klar under våren 2018.

ANNONS