Ny tåglinje mellan Halmstad och Stockholm

Företaget MTR Express utökar sina tågavgångar till och från Halland nästa sommar. Som en del i en större satsning att sammanfoga öst- och västkusten.

ANNONS
|

Företaget har ansökt hos Trafikverket om nya avgångar och hoppas att från och med nästa sommar introducera två avgångar per dag från Halmstad, Falkenberg och Varberg till Stockholm via Göteborg.

–Jag och mina kollegor är oerhört taggade på att visa upp våra fina tåg och vi vill uppmana alla Stockholmare att utforska västkusten på sin sommarsemester, säger Peder Osterkamp, komersiell chef på MTR Express, i ett pressmeddelande.

Under 2019 har företaget som målsättning med fortsatt tillväxt på den svenska marknaden och vill därför införa fler avgångar på västkusten för att locka till sig fler kunder.

– Tack vare accelerationskraften hos våra moderna schweiziska tåg kan vi göra fler stopp på vägen utan att det påverkar restiden mer än ett par minuter. Vi introducerar därför fler stopp i både Alingsås och Skövde, samtidigt som vi erbjuder en kort restid för de som åker hela vägen mellan Göteborg och Stockholm, säger Peder Osterkamp.

ANNONS
ANNONS