Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Kaarina Sundelin, ny förvaltningschef för Närsjukvården i Region Hallands egen regi.
Kaarina Sundelin, ny förvaltningschef för Närsjukvården i Region Hallands egen regi.

Ny chef med fokus på nära vård

– Samhället förväntar sig att den nära vården utvecklas. Det säger Kaarina Sundelin, som i höst blir ny närsjukvårdschef inom Region Halland.

Kaarina Sundelin kommer närmast från en befattning som biträdande sjukhuschef vid Södra Älvsborgs sjukhus. Tidigare har hon varit verksamhetschef vid Sahlgrenska universitetssjukhuset och är i grunden specialistläkare inom öron, näsa och hals.

Utveckling och samarbete är två nyckelord, som gjorde att hon tackade ja till uppdraget som förvaltningschef.

– Det var de många delarna i uppdraget som fick mig att bli intresserad. Att utveckla en verksamhet förutsätter mycket samarbete, bland annat med specialistsjukvård och kommuner, men även med invånarna. Det finns en förväntan i samhället om att utveckla den nära vården, nära invånarna, samt digitala vårdformer och tjänster, säger Kaarina Sundelin.

När hon tillträder sin tjänst den 9 oktober kommer hon först och främst att vilja lära känna organisationen närmare för att skapa sig en djupare förståelse för uppdraget. Inte minst mot bakgrund av att hon går från specialistsjukvård till primärvård.

– Jag är nyfiken som person och ser fram emot att få se vården från ett nytt perspektiv, och även dra nytta av olika perspektiv i arbetet. Det är ett sätt att främja samarbete i alla dess former och utveckla bra processer och patientflöden, säger hon. 

I närsjukvårdschefens ansvarsområde ingår alla vårdcentraler i Region Hallands egen regi, Folktandvården, palliativa vården i Falkenberg samt ett antal andra närsjukvårdsuppdrag.

MEST LÄST