Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Tuna Clipper

Nu kan du boka båt till Anholt

Det är med den nya båten Tuna Clipper som varbergarna kommer kunna ta sjövägen till Anholt i sommar. I juni börjar seglatserna och det är Lars Bengtsson och Fladenbåtarna som styr kajutan.

– Jag har själv seglat till ön flera gånger, och många verkar vara intresserade av att åka dit, säger Lars Bengtsson.

Årets sommarsäsong blir första gången varbergarna kan boka en resa på havet till den danska ön i Kattegatt. Den nyligen inköpta båten Tuna Clipper har tidigare bara gått på sportfisketurer, men nu utökar Lars Bengtsson och kompani med en rutt till Anholt.

– Det är en fantastiskt fin ö, och vi har fått många frågor om resor till just Anholt.

Enligt Lars Bengtsson har idén om Anholtsresor funnits länge, men det var inte förrän köpet av Tuna Clipper som resan kunde göras kort nog för att det skulle vara lönt för passagerare.

– Med våra andra båtar skulle resan ta runt tre timmar, men nu med vår nya båt kan vi nästan halvera den tiden. Resan ska ju kännas behaglig.

I juni går turen Varberg till Anholt först en gång i veckan, och sedan tre gånger i veckan under juli och augusti. Men bara om vädret tillåter. Enligt Lars Bengtsson går gränsen för segelfientligt väder vid vindar på 8 till 10 meter per sekund.

– Om det blåser för mycket ställer vi in resorna i förväg. Men om man har bokat står man kvar på tur, så då är det bara att hänga med nästa gång.

Oavsett väderförhållanden är en resa med Tuna Clipper det enda sättet att ta sig från Varberg direkt till Anholt. 

– Jag tror jättestarkt på det här, säger Lars Bengtsson. Anholt har ofta väldigt soligt och fint väder. När vi har mulet här så är det fint där, så jag är hoppfull. 

MEST LÄST