Michael Svensson - Riksdagsledamot
Michael Svensson - Riksdagsledamot Bild: Ola Folkesson

Michael Svensson (M) ska ha tagit ut felaktig bilersättning

Riksdagsledamoten Michael Svensson (M) ska ha kvitterat ut bilersättningar. Detta trots att han befunnit sig utomlands.

ANNONS
|

Uppgifterna kommer från en artikel i Aftonbladet. Svensson ska ha fått ut 378 000 kronor i bilersättning sedan 2014 – mest av alla riksdagsledamöter. Sammanlagt handlar det om körsträckor på över 580 mil som visat sig vara felaktiga.

Enligt Aftonbladet ska flera av de påstådda bilresorna ha skett när Svensson befunnit sig på en resa i Thailand. Trots att han befann sig utomlands satte han upp en rad körsträckor i Sverige. Han påstod sig bland annat ha kört 1 040 kilometer, Falkenberg–Stockholm tur och retur, under perioden samt att han kört tur och retur till Göteborg, Jönköping och Borås under tiden han var i Asien, enligt Aftonbladet.

ANNONS

Några månader tidigare var Svensson i Israael, och under den perioden ska han ha uppgett att han kört mellan Falkenberg och Växjö.

Aftonbladet har funnit att det skett vid åtta olika utlandsresor som Svensson har uppgett sig kört sammanlagt 580 mil i Sverige.

Aftonbladet har skickat en sammanställning till Michael Svensson för att han ska få möjlighet att bemöta felaktigheterna. Han förklarar det hela som ”misstag och slarv”.

ANNONS